ordningen är återställd.


Att vara borta från en blogg i ett år är inte lätt. Så klart var ju inte alls svårt att vara ifrån. Det var en lättnad på sätt och vis. Och inte alls för att det var betungande, men tiden fylldes ut med andra saker istället, som att tapetserat några fåtöljer och en stol, målat om delvist hemma och även på jobbet. Har börjat med silversmide igen efter nästan 20 år då jag avslutade på grund av min då galopperade artros. Nu är mina fingrarna är rörliga och smidiga igen så varför inte fortsätta det hela.

I bloggtillverkningen däremot mycket som har gått framåt, och kanske inte allt faller i smaken i mitt tycke.

En gång många år sen köpte jag min första dator för att inte halka efter och då lovade jag också att jag köper och följer det mesta så att inte tar mig ur från utvecklingen.

Administratörs sidan växlar helt plötslig mellan gamla och ny design. Gillar jag det? NEJ. Har inte listat ut än hur man ställer inlägg i datum kö? Men det kommer säkert när jag är klar med detta inlägg ( Den senaste inlägget skrev jag i den gamla och själv har jag inte bytt till det nya. Dessutom allt ser hälften nytt och hälften gammalt ut.

Sen var det det där med skicka inlägg till Facebook. Jag fick ju hjälp av två bloggvänner Nicki och Kristallina men det ville bara inte lösa sig. De såg saker som jag inte såg. Jag höll på att bli galen. En enkel sak som jag inte kunde lösa. Inte ens med deras detaljerade beskrivning.

Kände mig lite som den kvinna som vaknade en vacker dag och kunde inte alls höra manliga röster bara kvinnliga. Jag själv kunde se allt men inte knapparna. Jobbigt.
MEN…helt plötslig så händer det. Inte det att jag såg knapparna, men kom på att jag har adblockers. Och Adblockers tog bort alla dessa delningsknappar från min sida. Osynliga för mig och synliga för er. Så kan det gå.

Och återigen känner jag att nämna min för mig lite sorgliga statistiken. Bloggaren ”Jag” sa nåt om spökbesökare. Naturligtvist blev jag ledsen för vem vill bli besökta av massa spökbesökare. Motvillig och fortfarande ledsen är jag tvungen att erkänna att de var ju troligen spökbesökare, då de är ju borta och min statistik knappt syns över dörrtröskeln. Jag vet, jag vet ni bryr är inte om er statistik men dessvärre så gör jag det.

Sen kvarstår ju frågan varför finns spökbesökarna, vad är syftet med dem och varför är de nu borta.
Och sist men inte minst så ogillar för att inte säga hatar jag dessa block hit och block dit. Om du inte har fått det nya designen så kommer du erfara den sen.

Annons

9 tankar om “ordningen är återställd.

 1. Har själv varit borta från bloggandet ett år, nu börjar det locka lite igen… Får väl upptäcka allt som har ändrat sig, det brukar ta ett tag att vänja sig.
  Vad roligt att du tar upp silversmide igen efter många år, det låter spännande!

  Gilla

 2. Kul att du är tillbaka men du verkar ha gjort en massa annat kul. Jag har ingen förändring i min administration. Har varit likadant hela tiden. Märkligt. Jo, statistiken har ändrat utseende.

  Gilla

  • Hmmm… i vetskap om det du nu skrev kanske nu många som inte förstår vad jag heller dillar om. 🤣 Och tror att jag har blivit sprit språngande galen.
   För att jag utgick ifrån att alla har det på samma sätt.
   Galet.

   Gillad av 1 person

 3. Tiden går fort och du verkar ha gjort mycket trevligt under din bloggfrånvaro. Silversmide verkar så roligt, det höll min syster på med en period som ung och jag fick en del fina smycken av henne.

  Wp ändrar hela tiden och just nu har jag nog tre olika sätt att göra blogginlägg på, ofta blir det äldsta räddningen när annat inte fungerar. Det nyaste har jag inte testat, undviker att trycka på den knappen.

  Tycker mycket om din läckra bild!

  Gilla

  • Tyvärr så har jag inte haft så mycket tid med kameran därför blir en hel del gamla bilder också från förr.
   Jag slutade med silversmide på min artros och kunde inte längre ta upp småsaker från bordet. Plus ont gjorde det också när man stötte emot nåt. Sen blev kurserna också otroligt dyra. Nu är det inte direkt billigare men prisökningen har stannat upp åtminstone. Artrosen är under kontroll och känner nästan inte alls den längre.
   Tyvärr tydligen råkade komma åt nåt på WP så nu får jag hålla på med blocks och dylikt. Kanske man är bara ovillig mot allt som är nytt och annorlunda. Sen börjar man gilla det, eller så kommer man hata det för all framtid. Det kan också hända.
   Och du fick kredd för spökarmén, även om jag är fortfarande ledsen för att det inte var min fina 🙂 blogg som lockade folk. Men nog undrar jag varför är det så,är det WP som anordnar de så att bloggen verkar vara levande, eller vad? Varför försvinner spöken och vart?

   Gilla

 4. Godmorgon, Vad skönt att ordningen är återställd. Det finns inget som är värre än när det inte fungerar eller när det blir en massa fel speciellt när man inte får till det.. För tillfället så fungerar min blogg och Facebook som dom ska peppar peppar 🌶 även min G+, det är bara så synd att dom lägger ner helt i början på april.. Jag har fått några fina vänner där och vissa har varken blogg eller Facebook tyvärr..
  Dom har Instagram eller MeWe mycket prat om denna plattform nu så är lite sugen att testa.. Hoppas du tar fram dina stjärnor ✨ då missar man dom inte.. Kram..

  Gilla

  • Och här har jag klickat på dina stjärnor. Som till slut blev bara en stjärna. Men det är fel. Jag brukar inte bruka de stjärnorna och så blev det förstås fel.
   Jag tryckte den första och då blev alla lite skumfärgade så jag tänkte kanske den sista man ska trycka, då blev alla avmarkerade förutom det första. sen blev det stop och inte gick att ändra igen. Grrrrrrrrrrrrrrrrr…för om nån förtjänar 5 så är det du. Sorry. 😦
   Men helt plötsligt så gick ju igen. PUH….torkar pannan. 🙂

   Gilla

 5. Du ser vad tekniken förändras på ett år.. Det byts design även om man inte vill ❤️

  Den ons 27 feb. 2019 14:41Divage skrev:

  > Antonia posted: ” Att vara borta från en blogg i ett år är inte lätt. Så > klart var ju inte alls svårt att vara ifrån. Det var en lättnad på sätt och > vis. Och inte alls för att det var betungande, men tiden fylldes ut med > andra saker istället, som att tapetserat några fåtö” >

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.