jag är inte placebotyp…


Våren är smärtans tid. Ja, så även hösten. Men nu är våren som kommer galopperande, och det börjar kännes i kroppen.  Det är en tuff tid för många med smärta, för då får smärtan turbokraft.
Jag har ont nästan varje dag. Även om det kan några veckor utan smärta också och då njuter jag. Men när jag har ont så tar jag medicin.  Jag tar medicin för de hjälper. Mamma kan ju fråga, måste du ta smärtstillande? Du kan ju vänta och se.  Men det blir ju inte bättre. Det har aldrig hänt. och antagligen kommer inte att hända det heller.  Jag har ont.

treo © copyright 2009 antoniab

För vem är det bra att jag står ut med smärtan?
Blir jag duktig flicka för att jag står ut med smärtan, ska jag ge mig en klapp på axeln? Får jag en guldstjärna. Har jag ont är jag också nedstämd och mindre trevlig. Ingen vinner på det allra minst jag.
Jag är inte heller placebotyp.
Hur vet jag det?
De senare tiden har jag blivit lite mer disträ och okoncentrerat. Oftast tar jag TREO som man löser upp i vatten ( rumstempererat, för då blir treon snabbt och bra upplöst). Medan jag väntar på upplösningen 😉 kan jag förlora mig i något spännande och tiden går. En halvtimme-timme senare känner jag att smärtan sitter ju kvar och konstaterar att den inte hade nån verkan. Men lite senare när jag tar ut mig i köket där står min treo och väntar på mig outdrycken. . Det har hänt några gånger på senare tid.

Står ni ut med smärtan själva eller är ni mer som jag?

Annons

24 tankar om “jag är inte placebotyp…

 1. Jag hade ont i ryggen i 10 år. Åt aldrig värktabletter. Så en dag sa någon att jag skulle gå till en osteopat. Redan efter första behandlingen kändes det lättare. Efter 4-5 gånger var jag färdigbehandlad och har inte haft ont sen dess. ❤

  Gilla

 2. My swedish is very bad. I don´t understand so much. I´ve just understood that you have very big pain. Pain that dramatically challenges energy, vitality and soulfulness, but maybe opens views on life and earth that one had´nt have before. I hope and pray for you, that this pain will leave or can be beaten.
  I just wonna say: Your photography is wonderful. Your perspectives, your views, your pictures! I´m always looking forward to it. It´s inspiring deeply. It has a big value/worth.
  Best wishes from stormyrainy Berlin,
  Daniel

  Gilla

 3. Hej Antonia, läste precis på Nickis blogg att du inte kan hitta fb knappen.
  Facebook knappen finns ju redan under dina inlägg. Jag skulle kunna dela ditt inlägg nu. Bara att klicka på ”F”.
  Du har Facebook, WordPress och Pinterest där och dessutom knappen för fler alternativ att dela inlägget med. Direkt ovanför ”like” raden.
  Lycka till!

  Gilla

 4. Viktig fråga du tar upp. De som inte lever med ständig smärta (jag har inte gjort det hittills, smärtor som kommer och går är ju annat), de förstår knappast dem som lider hela tiden.
  Du ska ta den medicin som gör livet lite lättare, som får dig att stå ut.
  Kram!

  Gilla

  • Och idag hade jag en sån smärtfri dag. 😀 Inte fick jag huvudvärk heller när jag fick en extra stresspåslag när jag upptäckte att min andra blogg var avstängt.
   Kram!

   Gilla

 5. Vad tråkigt Antonia att du har ont hela tiden. Vet du varför du har det? Jag har typ influensavärk i hela kroppen till och från just nu är det till.. Förr åt jag Treo hela tiden, Sen gick jag över till Magnecyl eftersom dom är bra för leder muskler med mera, men då fick jag magsår så numera blir det en och annan Alvedon .. Läkarna. har sagt att jag nog har Fibromyalgi men ingen har brytt sig med att ta reda på om det verkligen är så, Intressant det där med placebo , visste inte ens om det.. Kram Nicki

  Gilla

  • Jag brukar säga att det känns som är musklerna krymper medan bena växer och blir nån sorts växtvärk av det. Men influensavärk är också bra beskrivning.
   Jag fick veta när jag nämnde till en läkare om man har fibromyalgi så hjälper inte vanlig smärtstillande, och på mig hjälper ju. Känner inte heller att jag vill reda ut om jag har fibromyalgi, för det gör ju ändå inte att bota. Det är som migrän. Testat det mesta, men förutom Treo hjälpte ju inget. Nu har jag nästan aldrig länge migrän så det problemet ut ur mitt liv. alltid nåt. 🙂
   Artrosen är också under kontroll så det är bra också.
   MEN åldrandet är inte alls under kontroll. 😦
   Kram!
   Antonia

   Gilla

 6. Smärta stressar kroppen så du gör klokt i att ta smärtstillande. Men själv väntar jag ofta för länge. Efter en flerårig period med närmast outhärdliga smärtor då jag fick mata in smärtstillande efter klockan är jag nu försiktig eftersom jag har nedsatt njurfunktion och så många andra mediciner.

  Snyggt foto!

  Gilla

  • Det är så lite att oavsett hur man gör det, så är det inte bra. Det är märkligt att vissa har ont medan andra har det aldrig.
   En jäkla kamp. Och jag vet inte om jag gillar det. Även om jag vet att många har tusen gånger värre.
   Bilden är en gammal bild som jag har redan i bloggen, men just nu har jag inga aktuella bilder.
   Dessutom känner jag att jag vill skriva mer än jag gjorde förr. Men kanske inte varje dag.

   Gilla

 7. Trist att höra att du har värk Antonia. Finns ingen anledning att ha ont. Dock är jag av den andra sorten. Kan bero på att jag aldrig har så ont som du har ❤️

  Däremot så hatar jag allt tjat om inloggningar till din sida 😥

  Den mån 25 feb. 2019 13:31Divage skrev:

  > Antonia posted: ”Våren är smärtans tid. Ja, så även hösten. Men nu är > våren som kommer galopperande, och det börjar kännes i kroppen. Det är en > tuff tid för många med smärta, för då får smärtan turbokraft. Jag har ont > nästan varje dag. Även om det kan några veckor utan s” >

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.