Stockholm!….hur ser du ut?……..


När jag ute och går dyker massor av uppslag  upp jag skulle kunna blogga om. Väl hemma är hjärnan rensad. Det ända som finns kvar känslan hur fult Stockholm är just nu. Ja, nästan förfallet. Ingen verkar bry sig heller.  Skräp och grus, nedslitna övergångsställen och mittlinjer, frysskador… Vinter har lämnat ett slagfält efter sig.

Några tusen km bort är det ödelagt på ett annat sätt. Naturen har sagt sitt. Förstörelsen är för oss här på norden inte greppbar. Vi ser de hemska bilderna, men det är svårt att ta in. Ingen stannar upp, vet inte ens om det det finns en insamling för att hjälpa de hemlösa och utsatta.

Men antagligen blir städerna i Japan  uppstädade innan Stockholm hinner ens blinka och överväga hur man ska snygga till Stockholm. Vart går alla skattepengar egentligen? För på något märkligt sätt så blir allting bara sämre.

Jag har haft ångest hela veckan.  Framförallt svårt att andas, som om någon osynligt troll skulle portionera ut luften, så att den inte ska nå lungan bara en gång var 30 minut. Resten är kamp. Och magen är i en knyt, och hjärtat slår som aldrig förr.  Det är väl våren…. En del av hjärnan välkomnar solen medan en annan del protesterar allt vad den är värd.

Försöker tänka att det finns just nu en hel del människor som har verkliga problem att brottas med än solens destruktiva invärkan på lilla jag, men hjälper det?……………….Nääää….

Annons

7 tankar om “Stockholm!….hur ser du ut?……..

  1. Ja, det är fult denna tid i Stockholm. Skitig snö och fula trän som inte slagit ut. Håller med. Jag känner ljuset i marsvinden. Så härligt. Jag blir inte deprimerad vare sig på hösten eller våren. Har mina dippar regelbundet istället. Små dippar. Inte så djupa. Det är nog bättre så. Du kanske laddar inför det som ska hända 2012. Du är inte ensam. Hela naturen väntar känns det som. Den som lever får se.

    Gilla

  2. Ja, det är faktiskt svårt att verkligen ta till sig allt som händer i Japan … I Sthlm har väl t-banan i alla år i alla fall legat oerhört nära den absoluta toppen när det gäller lorteri. Man kan som sagt överhuvudtaget fråga sig vart alla skattepengar tar vägen. Som det är på vintrarna nuförtiden i Sthlm: Ska det verkligen se ut på detta vis mitt inne i en miljonstad? Med vinterunderhåll av kalibern att det istället liknar centrum i en liten håla i inre Norrland. Låt oss kalla hålan Rakvattnet, som skämtarna brukar göra … Sthlm är allmänt inte särskilt välskött.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.