het cafeliv i stockholm…och andra bilder


Det är ganska kallt idag den 29 januari. Minus 9 i Stockholms innerstad.  Så jag tog på mig min riktigt varma michelin- jacka med stor kapuschong som skyddar verkligen när det är kallt ute , ja, jag ser ut i den som en Michelin-gubbe, men det gör inget. Den är varm. Gummistövlarna tog jag däremot inte på mig, då är det onödigt halt. Men jag iakttog folk lite på gatan, hur dem klär sig.

Det är inte så konstigt att många  gnäller över det kalla vädret.  Som den här tjejen här i kort pälsjacka – vilket är i och för sig vintermässigt- men under fuskpälsen hade hon en tunn skjortklänning. Riktigt tunn. Undrar hur länge hon skulle klara sig om bussen inte kom.

en suddig bild om en som tror sommaren är runt hörnet...

Sen såg jag en annan tjej, som hade på sig genombrytna spetsstrumpor, med en långstrumpa ovanpå och inget under, men med en glipa på 15 cm där måste ju ha känts bra kallt.  Bilden är återigen suddigt, men spetsen  syns ändå… Urinvägsinflammation nästa?

spetsstrumpa mitt i vinter... -9 grader

Kafélivet blomstrar i Stockholm. Alla gator har numera sitt eget kaféshop, vissa gator har fler än en, och då måste man konkurrera hårt. Det gör man inte med priserna, för överallt kostar det mesta lika mycket,  med kanske en och annan krona i skillnad, och utbudet är inte heller så olikt, så man måste väl hitta andra sätt att locka. Som uteservering. Året runt.

lockande uteservering, eller? ... och ingen tar på sig uppgiften att städa av heller.

Och här kommer några bilder till bara för att jag tyckte att dem var fina.

solen visar sin styrka

.

en städad trappa

globala istappar

den glada kockan

spår

i stan

t.o.m han fryser...

antioxidant?

.

.

Ja, det var vad jag såg idag i stan.

Annons

4 tankar om “het cafeliv i stockholm…och andra bilder

    • Japp. jag kan klä mig, vägrar frysa. Och egentligen vem skulle titta på vad man har på sig när alla går runt och fryser och upptagna med sitt eget huttrande och hur dem själva ser bäst ut klädd till sommar mitt i kalla vargavinter.

      Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.