skillnad mellan bov och bov…


Affären  runt Saab kantas av en hel del oärlighet.  Nu är den i hamn men undrar ändå hur länge finns märket Saab är kvar. Säpo och FBI  grävt fram att mindre smickrande uppgifter om familjen Antonov. Grov brottslighet, peningstvätt m.m. Och för att citera säpo det som framkom var  ”långt över gränsen för vad som gick att acceptera”.  Konstigt mening i mitt tycke ,för det får mig onekligen att tro att det finns faktiskt en minimi gräns för vad  man kan acceptera i vissa kretsar.

Tydligen är det så när det gäller Abramovitj. Roman i förnamnet. Rankan som världens 51 rikaste man.  I hans fall har världen redan  glömt hur han har lagt grunden till sina miljonär med dollar. Stöld kallas det. Stöld från det egna landet när viss kaos uppstod i samband med järnridåns fall.  Men han har rest sig som fågeln Fenix, och alla bockar och bugar för Abramovitj. Putins  bästa vän. Det säger också en hel del om själva Putin. Och världen.

Vissa brott slätas över. Andra inte.Så familjen Antonov har lite att lära av Abramovitj. Sex och prostitution är inget bra för seriös affärsverksamhet. Inte än. Men om man beaktar folks stora intresse för sex, och att nyttja prostituerade så kommer kanske inte dröja alltför länge innan det blir lika accepterad än grov stöld. För dem största grisarna ligger ju på topp nivå.

I mitt tycke begår Sverige ett stor misstag genom att sälja ut sina tillgångar. Medan den offentliga sektor blir bara större och större för att kunna ge jobb åt alla som har blivit arbetslösa. Det räddar nog Sverige ur krisen. Jag tror dock att  industrin är navet i ett lands framgångar.  Det blir ju aldrig rätt nät andra länder bestämmer över hur ens skapelse ska skötas.

Jag är varken kunnig i ekonomi och inte heller vet jag mycket hur den industriella ska skötas. Men kan tycka är en aning konstigt att man hellre lägger ner en fabrik istället för att sälja vidare, för att  priset är lägre än vad man har räknat med.

För mig spricker förtroendet mer och mer var dag som går. Man kan inte tro på något längre, för förr eller senare grävs alltid sanningen fram och den är skitig.

Annons

4 tankar om “skillnad mellan bov och bov…

  1. Det är klart industrin är navet. Man måste arbeta. Man kan inte leva på bidrag. I alla fall inte alla. Jasså – är Putin vän med roffaren. Så går det till. Det är alltid pengarna som talar.

    Gilla

  2. Jag är fortfarande skeptisk till affären och tror inte att Spyker kommer att lyckas med Saab, fattar inte vad dom tänker göra med företaget och inte heller hur dom ska få folk att köpa en bil.

    Saab har gått med förlust dom senaste 15 åren och jag tror det blir svårt att vända på det. Dessutom undrar jag över Spyker som aldrig gått med vinst. Om dom inte lyckats med sitt lilla företag så tror jag dom får ännu svårare nu.

    Vi får väl se om jag har fel.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.