plåster på nimrod….


Jag skadade mig lite och letade efter plåster.  På en ask jag hittade i min låda står med stora bokstäver : PLÅSTER.  Praktiskt, man kan inte missa det.Men när jag  river upp remsan på själva plåsterbiten blir jag en aning chockad. Nåja kanske något överdrivet, men lite förvånad blev jag ändå. Det står ett telefonnummer tryckt på plåstret…

plåster för depression m.m

Ja, så här står den på förpackningen, – plåster mot depression, värk eller stressrelaterade symtom – . Visst vore livet kanske enklare om en enkel plåster skull hjälpa mot allt detta. Även Nimrod skulle gilla lösningen.

Men jag är inte riktigt säker på att jag vill gå runt med ett telefonnummer på min finger, eller hand eller inte ens på foten vill jag ha det.

Klart. Kanske tiden är inte alltför avlägset när man får plåstret gratis från olika företag med kryptiska meddelande i reklamsyfte:

PETA inte på såret/häls. peta.org

Sen kan alla vi gå runt som levande plåsteriserade reklamskyltar.  Michael Jackson du hade nog gillat det.. Han var ju stor konsument av plåster.

Annons

8 tankar om “plåster på nimrod….

 1. Var har du köpt sådana plåster? Jag trodde de var receptbelagda, precis som morfinplåstren är?
  Jag antar att de fungerar på samma sätt i alla fall? Att de är fyllda med nåt medel som (likt morfinet gör) tas upp av huden och på så sätt lindrar ens besvär.
  Men som sagt, de skrivs ju ut av läkare eftersom dosen de innehåller måste vara anpassad till personen som använder dem.
  Inom åldringsvården får inte ens en undersköterska sätta på ett sådant plåster utan att hon fått särskild delegering för det!

  Gilla

  • Tror att dem vill väcka uppmärksamhet. Men vem vet. Idag kan man inte förvånas över nåt. Det finns ju nikotinplåster och östrogenplåster, varför inte prozac-plåster. Hur man än gör så blir sopbergen bara större.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.