vart tog mina gamla bilder vägen från bloggen?…


När man har en gång gjort ett stort paus i bloggandet, då är det inte så enkelt att komma igång. Jag tror att jag behöver disciplin och nån plan annars blir typ ….imorgon och imorgon , och helt plötsligt har tiden runnit iväg. Igen.

Och det märkliga är att jag har ju en hel del att säga också. Men det blir ingen tid för att skriva några rader för det blir inaktuellt när jag väl får lite extra tid.

Jag har ju bloggat nu mer än 10 år och nyligen var jag och letade efter ett gammalt inlägg som jag ville och även körde i repris. Den med Eriksson och Nokia tävlingen. Då upptäckte jag att massor av mina bilder var borta. bara en bruten länk jag kunde se. Många av mina tidigare inlägg blir på det sättet lite konstiga då många gånger var kanske en text som hängde ihop med bilden.
Undra vad har hänt? Varför? Har andra har råkat ut för det eller bara jag som är drabbad?
Ledsen blir jag så klart.

Annons

19 tankar om “vart tog mina gamla bilder vägen från bloggen?…

 1. Fin bild med dynamik på många sätt. Olika mönster och lugna rörelser.
  Jag vet inte om bilderna försvinner då man inte har en betald blogg och utrymmet tar slut?
  Jag betalar cirka 100 euro per år för min blogg och det verkar som att allt finns kvar.

  Gilla

  • Det ska inte försvinna om utrymmet tar slut utan du blir påmind att lösa problemet. Men jag har mycket utrymme kvar då jag lägger inte in stora bildfiler.
   Att betala 100 euro är ju inte mycket, men när du inte längre betalar så är bloggen borta. Låter tokigt, men jag har inga barn och det är ju den enda jag kan lämna kvar för eftervärlden är ju min blogg och fotografierna. Klart det är inte så många som kollar nu heller så varför skulle fler läsa den när jag är borta, men inbillar jag det i alla fall. 🙂

   Gilla

 2. Nämen oj så tråkigt 😦 Förstår precis vilken frustration det måste vara att så mycket har försvunnit för dig. Riktigt, riktigt tråkigt.

  En del av bloggandet är ju också att kunna gå tillbaka och minnas sådant man lade in tidigare. Jag tog bort några inlägg för att spara utrymme och det har jag ångrat flera gånger.

  Jag började 2013 och har tagit pauser ibland men mina inlägg (de jag inte själv tog bort) är kvar.
  Det här med att göra uppehåll och komma tillbaka tycker jag också är svårt. Ibland har jag pausat för jag inte haft tid eller varit trött på all energi det faktiskt tar. Då har det varit trögt att komma igång igen men sedan har det känts kul och jag har kört på igen. Just nu känner jag för en paus men vill inte bryta mina reseinlägg nu som ju hör ihop. Jag känner mig alldeles för ambitiös nu med att förmedla min resa. Men sedan blir det nog en liten paus.
  Hoppas bilderna blir kvar då på mina sidor.

  Bilden du har lagt in nu är ju jättespännande. Vart är de på väg? 🙂 Du lägger ju alltid in så spännande bilder. En bild då och då i alla sin enkelhet. Jättespännande.

  Gilla

  • Visst är det tråkigt och det verkar som bara jag är drabbade. Ännu jobbigare. Jag gillar inte när jag blir utvald åt det jobbigare, men aldrig för nåt positivt. Suck!

   Gillad av 1 person

 3. Jag har inte märkt att något försvunnit.. 2017 i juni eller juli så försvann alla mina bilder i 956 inlägg, men det berodde ju på photobucket som helt plötsligt förbjöd kopiering 😞 jag minns hur arg och ledsen jag blev var bara att radera alla inläggen och börja om helt från början.. Nu två år senare har jag 399 inlägg (nästa blir 400) jag kan inte se att något försvunnit, nu laddar jag ju upp bilderna direkt till WordPress.. Hoppas det löser sig och att du kommer på vad som hänt men jag förstår precis hur det känns.. Hoppas i alla fall din helg blir bra.. Kram!!

  Gilla

  • Man har en känslomässig bindning. Naturligtvis är inte hela världen, men ändå.
   Jag minns photobucket historien. Sen hade även Google avslutat sitt och man var tvungen att flytta eller förlora sina bilder.
   Det är bara att finna sig i att i blogosféren är inget är för evigt.
   Kram.
   Ha en skön helg med. 🍓

   Gilla

 4. Kvinnan på bilden verkar tveka, är det verkligen neråt hon vill, medan killen är på väg att ta sig upp, med bestämda steg. Hen som sitter och betraktar världen har tagit en paus, precis om du gjorde. Bra symbolisk bild!

  Tråkigt när bilder försvinner. Hos mig är det nog bara sånt som jag länkar till, som musikvideo eller nyhetssidor som är borta, alla nättidningar är ju låsta nuförtiden och för musiken handlar det om rättigheter. Men det där med att börja igen känner jag igen, jag har ju haft några kortare pauser. För mig blir det efter en paus en känsla av att jag inte klarar av att välja bilder, inget är bra nog och jag får nästan ångest. Men visst handlar det om vanor, är det igång så håller man det i gång och tar sig tid, annars skjuter man gärna på det. Hoppas att du hittar tiden och blogg-glädjen igen!

  Gilla

  • Du har skrivit en hel liten berättelse.
   Trist när saker försvinner. Inlägg förlorar sitt syfte och kan tom bli obegripligt. Verkligen trist. Att man inte får göra idag. Men förr bar ju inte otillåtet. Där kunde de låta det vara.
   När man hoppar över några dagar i bloggen upptäcker man att det är faktiskt lite befriande. Sen blir man bekväm. Sen har ett år gått.

   Gilla

 5. Har extra kollat några inlägg från 2011. Där finns allt kvar hos mig. Hade också varit ledsen om det hade försvunnit. Konstigt. Förstår inte varför det kan hända.
  Ett år skrev jag en ny blogg ”Varje år ett foto”. Bara för att komma igång igen. Det klarade jag lite över ett år men hade inga stora krav på bilderna. Sedan flera månader tillbaka har jag också svårt för att leverera foton. En plan hade inte varit dumt alls. Bra idé. Får tänka efter lite.

  Gilla

  • Typiskt att bara min blogg drabbats av försvunna bilder. Jag får helt enkelt finna mig i det. 😭
   För min del är foton är det minsta problemet för jag har ju ändå fotat utan just att sätta in bilderna i ett inlägg. Frågan om tid eller så har jag blivit en latmask. 😱

   Gillad av 1 person

 6. Jag har ju haft en väldigt lång paus från bloggandet nu, och förstår precis va du menar… har ju velat komma igång tidigare, men bara skjutit det framför mig, och tyckte kanske att jag varit borta för länge… men nu har jag varit i gång i en månad, och det känns som jag har hittat tillbaka, riktigt roligt 🙂

  Men va tråkigt med dina bilder, och man kan ju undra vad som har hänt. Det är inget jag har råkat ut för, och det kan ju inte vara av utrymmesskäl för då försvinner ju inga gamla bilder, utan det är ju bara nya man inte kan lägga till. Har bilderna försvunnit både i bildarkivet och i det aktuella inlägget? Hoppas att det löser sig på nåt sätt!

  Gilla

  • Skönt när någon förstår. Tack! Jag vill fortsätta, men det är så mycket annat som kommer emellan också.
   Eller bara bortförklaring från min sida.
   Roligt att du är tillbaka. Dina bilder har en speciell utstrålning och inspirerar oss.

   Gillad av 1 person

   • När man gör en paus i bloggandet så upptäcker man också att man hinner med så mycket annat, och lite av den anledningen så skjuter man upp det hela, så va det lite för mig i alla fall… men samtidigt är det ju väldigt roligt. Jag gillar verkligen dina Streetfoton och dina underfundiga titlar, hoppas se mer av dig snart 🙂 Åhh, tack så mycket, det var roligt att höra 🙂 Det är kul att kunna inspirera andra, och lika roligt är det att själv inspireras 🙂

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.