runt om i stan….


Fantasin var outtömligt förr. Vad har hänt med fantasin? Dagens bygge är verkligen inte nåt man kommer att minnas med samma värme.

Annons

12 tankar om “runt om i stan….

 1. Riktigt vackra fasader! Snyggt fotat. Jag tycker i alla fall att förutom dåtidens fasader så är vissa av nutidens nybyggda fasader ganska snygga. Men 50 60 70 tal är förfärligt tråkiga. Bara lådor rakt upp.

  Gilla

  • Naturligtvis har skett en förbättring sen förr, men när man bygger mycket blir resultatet enformigt i alla fall. Dessutom är kvalitén undermålig för dyra pengar läste jag det nyligen.

   Gilla

 2. Det finns många vackra detaljer på äldre byggnader. Det börjar dyka upp sånt på nybyggen igen efter miljonprogrammet som byggde bort bostadsbristen och gav folk ett modernt boende. Skulle tro att man förenklade för att det skulle vara billigare och möjligt att realisera.

  Gilla

  • Man hade väldigt många år när det inte byggdes så mycket. Politikerna kan inte tänka långsiktigt därför blir som det var med miljonbyggen. Det är uppdaterad design, lite variation, men när det byggs nu på tvärs och höger, blir slutresultaten det samma.

   Gillad av 1 person

 3. Läckra balkonger och fasaden på Stockholms Elektricitetsverkstad är snygg. Förr kunde man bygga och utsmycka byggnader men klass och fantasi. Idag känns nybyggnationer själlösa och tråkiga.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.