Tanken var säkert god en gång länge sen när djurparken har anlagts. Nu var det svårt att gå runt där, där många djur och fåglar hade alldeles för små utrymme. Miljön för övrigt var skön insprängt i skogen, med mycket skugga och lummighet.

Djurparken anlagts  under 1970-talet.  Det är en otroligt populärt utflykt till barnen, och de älskade det, och kunde alla djurs namn. Jag mådde inte bra dock, många av djuren skulle behöva mycket mer plats för att känna någonsorts frihet. Nu har de istället stressbeteendet där de rör sig fram och tillbaka på samma sträcka. Hela tiden.

djurpark...foto: AntoniaB © 2016 djurpark...foto: AntoniaB © 2016

Mårdhund (tror jag) som lapade sol  i den höga gräset. djurpark...foto: AntoniaB © 2016 P6070077-2

Jag gillar gruppen längs bak. Truppen!djurpark...foto: AntoniaB © 2016 djurpark...foto: AntoniaB © 2016

även fåglarna hade tufft. inte tillräckligt med space för en flygtur. Här är två korpar som var ganska så högljudda. djurpark...foto: AntoniaB © 2016

Vargen började tappa lite av sin päls i värmen. Men det hör ju till antar jag. Vem vill ha tjock päls på sommaren? djurpark...foto: AntoniaB © 2016Tvättbjörnar med personal som var välutbildade och hade svar på barnens alla frågor.
Det kommer bli flera bilder i kommande inlägg. det var ju skönt att gå runt då det var mycket skugga genom alla träd i området.

18 tankar om “

 1. Jag som ju nyligen sett så mycket djur i det fria naturliga livet blir riktigt ledsen när jag ser djurparker som har djuren så trångt 😦 Dina bilder förmedlar också det och det känns bra med ditt inlägg. Det finns ju dock djurparker som håller utrotningshotade djur för att kunna placera ut dem i det fria efterhand men det är ju för en positiv sak.

  Gilla

 2. Mårdhund lär finnas vild här men är sällsynt. Jag tycker inte om när man har djur med för liten yta att röra sig på. Särskilt rovfåglar som ska sväva högt upp i luften.

  Gilla

 3. Verkligen tråkigt när djur lever i för trånga utrymmen. Härliga bilder har du fått i alla fall, jag gillar bilden på barnen, speciellt sista truppen i skaran 🙂 Ser fram emot fler bilder!

  Gilla

 4. Tråkigt när djur hålls i för små utrymmen. Jag gillar dina djurbilder. Korpar är vackra fåglar. Alla barnen går hand i hand. Så söta. Härligt att det fanns skugga i parken. Ska bli roligt att se fler bilder.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.