stadens strykjärn…


Google translate to englishhörnhus...foto: AntoniaB 2015Ett vanligt sätt att utnyttja utrymmet för bostäder även förr. Undrar om folk klagade och överklagade även då, jag tror faktiskt inte det.
I Stockholm så fort något ska byggas ramlar in massor av överklagande. Inte är så konstigt att bostadskön växer. Jag vill inte tro det, men jag tyckte höra att det är 500 tusen som står i bostadskön. 500 000!!!!!
Menar de hela Sverige eller enbart i Stockholm?
Om ens hälften är sant hur har de tänkt bygga bort det? Ett nytt miljonprogram? Med miljonbygge där allt ser exakt likadant ut? Med sjuhöga hyror för undermålig kvalité?
Utsikten är dystert och deprimerande. För det är inte mycket tid över att planera och tänka efter hur, man ska utforma varken hus eller område. Snabbt ska det gå. Och då blir det mycket fel.

Det är som mitt badrum. Jag hade en idé att piffa upp badrummet. Bytte ut duschkabinen mot svängdörrar för att vinna plats i minimalismens tempel, ny handfat med låda under, och värmeelement byttes mot handdukstork. Företaget jag anlitade heter Sap & Rör och jag var och är verkligen nöjd med jobbet de har gjort hos mig.
Vad är jag inte nöjd med? Det ser ju snyggt ut, jag kan uttrycka det så här – att man lär känna sin partner först när man har bott ihop nån vecka eller två… Så är det ju med allt. Först när man börjar använda det på daglig basis märker man sånt man har aldrig tänkt på innan.

Och det är precis så när man bygger hus också. På pappret ser fantastiskt ut, även i teorin bör allt fungera, men verkligheten har alltid överraskningar i sina gömmor.

Jag kan ju piffa upp mitt badrum om några år igen ( och då är fortfarande Sap som kommer att anlitas) Men ett nytt miljonprogram kommer stå där kanske 100 år och vara opraktisk boende.

Jag har inte en aning om varför inlägget blev så här långt, för vem har egentligen tid och lust att läsa det hela!

Annons

28 tankar om “stadens strykjärn…

 1. Hej Antonia..
  Ja eftersom jag inte tror att Stockholmarna skaffar enormt mycket barn så beror det på inflyttning så varför måste alla bo just här.. resten av Sverige verkar ju avfolkas och stängas ner bostäder står och blir förstörda och rivs.. Flyktingar blir förbannade och vill inte bo på landet som dom säger det är för dött för kallt för mörkt och allt vad dom nu skyller på.. Men i deras läge skulle jag vara tacksam för vad som helst istället för att skickas hem igen eller hur..

  Så det känns lite fel alla vill bo i stockholm görteborg och malmö resten av sverige kan vi stänga ner eller så stannar alla kvar på sin egen hemort och försöker att göra något av sitt liv där..
  Jag är född och uppvuxen i sthlm och jag tycker det börjar bli förbannat trångt här..
  AMEN….
  ha en fin dag kram!!!

  Gilla

 2. Jag har tid att läsa långa inlägg om det är något intressant. Bostadköerna är fruktansvärda och om det är någon ledig så är hyra inte för unga eller pensionärer somhar låg onkomst. Vad är det som inte blev bra i ditt badrum? Du är nöjd med Rörläggaren men inte med?????

  Gilla

  • Ja, rörmokarna gjorde ett super jobb. Så ingen skugga ska falla på dem.
   Jag är inte nöjd på min duschhörnan med svängdörren, men den är snygg, känns inte så funktionellt. Handdukstorken kunde vart bredare, retar mig också att det inte finns bra design på lösningen. Har kollat. Under handfatet har jag nu en lådsats, som jag tycker ser snyggt ut, men jag tänkte aldrig på funktionaliteten. Jag borde ju ha gått runt och kollat.
   Däremot gjorde killarna en fantastisk jobb. Allt är snyggt gjort, vilket är också viktigt.

   Gilla

   • Vad synd att du inte är nöjd. Det är väldigt svårt att välja om man inte får bra information. Har jobbat som säljare på en VVS grossist och träffade ibland slutkunden som rörläggaren skickat till oss.
    Hoppas du börjar trivas i badrummet.
    Kram Anki

    Gilla

 3. Siffran 500.000 stämmer ganska bra. Men då inberäknat förorterna till Stockholm stad. Annars blir siffran orimlig. För det skulle betyda att man måste riva alla bostäder i Stockholm stad. Sedan blir man tvungen att bygga bara höghus. Kommer aldrig att hända.
  Annars har jag inga synpunkter på bostadsbristen.
  Gillar bilden.
  Idag ska jag åka buss.
  Tjoho!

  Gilla

  • Jag har ju mitt på det torra och du med. Men jag blir upprörd ändå att det missköts i åratal, sen ska det gå snabbt att fixa till så att det inte ska bli kåkstäder, för folk måste ha tak över huvudet.
   Jag är nyfiken, vart är du på väg?

   Gilla

   • Jag ligger lågt när det gäller bostadsbristen, och vem som till slut kommer att få betala via skattsedeln.
    Bussresan var ingen hemlighet. Jag åkte in till stan, till Clas Ohlsson. Köpte skrivarpapper och rengöringsmedel för bilfälgar. Det tar mig runt 15 minuter med buss in till stan. Det kostar 18 kronor, tur/retur. Med egen bil kostar det mycket mer.

    Gilla

 4. Jag hade tid att läsa 😆 . Bostadskön är hemsk. Fastighetsägarna borde kanske tänkt efter lite innan de i vild pengatänkande förvandlade hyresrätter till bostadsrätter, vilket inte alla har råd att ta lån till att köpa. Framför allt inte de unga som precis fått sitt första arbete, och vill flytta hemmifrån och verkligen vill stå själv på sina vuxna ben, och känna sig vuxna. Hyresrätter blir allt svårare att få tag på, om de finns har de ju skamligt höga hyror. ☺

  Gilla

  • Jag brukar gå in på bostadsförmedlingen och hyrorna är skrämmande. 30 kvm för 8-9000 är inte ovanlig hyra idag.
   Sjukt mycket.
   Och ja, jag håller med. man borde inte ha sålt ut.

   Gilla

 5. Jag själv har en tendens att skriva väldigt långa inlägg och tycker nog inte att ditt var så farligt. 🙂 Hade varit roligt att se bilder av ditt badrum (eller finns det i något äldre inlägg?)och att du inte är nöjd kanske det beror på något annat just nu som bara spiller över när det gäller ditt badrum. Hur som helst önskar jag dig en riktigt fin vecka och kanske du bör passa på att skämma bort dig lite extra för att de negativa tankarna inte ska ta fäste. Kram

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.