kyld…


Jag är drabbad. Huvudet känns tungt, ögonen vill hoppa ur, nysattacker avlöser varandra. Inget farligt alls, bara lite förkylning. En förkylning som jag får skylla mig själv för.
Mina kunder kommer ofta med nytvättat hår till mitt jobb, Även på vinter. Med nytvättat då menar jag blött hår. de har inte tid att torka håret lika lite tid som att äta frukost på morgonen och dricka kaffe. Allt ska ju ske medans man går och uträttar andra saker.

Min mor har alltid sagt att det är farligt med blött hår – man kan bli sjuk. Och jag blev det.  Efter tio minuter med blött hår började jag frysa och kändes inte alls bra, det var att torka håret snabbt med hårtork, och nu i efterhand med förkylningen på gång lovar jag mig själv att aldrig mer låter jag håret självtorka 🙂

bron...foto: AntoniaB © 2013

Annons

11 tankar om “kyld…

 1. Man ska aldrig bli avkyld. Gamla tanter kan! Man ska ha varmt på fötterna o s v. Blir man avkyld händer något med dom vita blodkropparna och så går immunförsvaret ner och då är det klippt! Rent av förkylt! Ät honung och vila! 🙂

  Gilla

 2. Stackars dig..
  Ja den läxan med blött hår lärde jag mig för många år sedan jag gick hem i spöregn efter att ha varit hemma hos en kompis jag blev så sjuk efter en vecka med förkylning var jag fortfarande jättedålig så fick åka in till akuten..
  det visade sig att jag hade lunginflammation det hände sen en gång till av samma orsak så numera går jag aldrig ut utan mitt paraply om det finns gråa moln på himlen..

  Jag torkar håret med fön så gott som alltid har långt hår och det blir obehagligt blött på ryggen om det ska självtorka..
  Men hoppas du snart blir frisk igen kram Nicki

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.