fast i spindelnätet…


Märkligt hur lätt det går att manipulera människor.
Jag blev ju manipulerad igår när jag köpte en padda mot min egen vilja.

Men den här inlägget ska handla om Facebook.  Ja, jag är med i Facebook. Men nästan är aldrig där och kollar  sidan rätt så sällan..Har tagir bort min födelsedag också för jag blir inte lyckligt över att folk jag inte känner grattar mig. Bara för att man ska gratta. För att en maskin påminner.
Har inte heller många kontakter utan dryga 40 personer bara.

Men världen hänger där och just när det är  facebook kan folk finna sig i det mesta. Mobbing är ju en sak folk finner sig i på facebook. De mobbade klagar och polisanmäler men stannar kvar och lever livet genom att vara där.
Reklam finner man i också och reklamen skräddarsys efter dina vanor.
Jag själv har laddat ner adblock från Firefox hemsida och det stoppar reklam på alla sidor.Så som på tidningarnas blinkande och irriterande reklamsnuttar som Facebookreklam, eller vilken annan reklam som helst.  Skönt om du frågar mig. 🙂

Nu kommer nästa steg… En app …som antagligen dem flesta kommer att installera i sina telefoner för att kunna kolla var sina kompisar befinner sig. Det är inget annat än att man spionerar på sina vänner.
Men appen kommer  framförallt  kartlägga dig i första hand.
Och du behöver inte ens samtycka.
Du behöver inte ge ditt godkännande.
Och de flesta sväljer det.  Helt fantastiskt. Skulle samma sak hända i vilket annat sammanhang som helst, skulle man protestera. Men nu är det tyst. Bara man kan fortsätta att  hålla kontakt med s.k. kompisar, vänner och släkt samt kända profiler, och visa allt i dem uppdiktade och förljugna egna  livet, med bilder som ibland inte ens egna bilder, för man vill vara nån.
Myndigheter har protesterat dock…men de som verkar bli drabbade verkar vara nöjda eller i alla fall inte är missnöjda. Man har fastnat i en lömsk spindelnät.

AB

Annons

10 tankar om “fast i spindelnätet…

 1. Facebook..
  Ja det är lite komiskt alla snackar om vilket skit facebook är och att dom vill ta bort den men ändå är alla kvar..

  Jag gillar det nya FB med den nya tidslinjen med mera..
  Jag tror FB blir vad man gör den till..Min har hundratals foton det roar mig att ha fotoalbim där att visa för vänner har album från 2008 till 2013..blir några nya då och då..
  Har bara vänner jag gillar typ alla gamla från windows live spaces såna som inte öppnade några nya bloggar när space lade ner..det roar mig att säga vad jag tycker där ibland eller sätta dit en bra låt eller film ha en massa andra albun jag har ett stockholms album.. 2 nostalgi en wallpaper och min zodiac lejonet..

  FB är fär mig ett förvaringsställe för bilder och saker jag gillar visa för vänner och kommunicera snabbt och lätt när jag känner för det..Min sida kan bara ses av dom jag väljer och alla mina bilder är bara öppna för utvalda vänner..så ja FB blir det man väljer att den ska bli..tycker man inte om den ja då är det hu bara att ta bort den..ja det var min lilla åsikt ..därför har jag FB kvar..Kram

  Gilla

 2. Tur att man inte är så modern med appar hit och dit. Men snart kommer RFID-chippet. Då blir du kollad hela tiden och då kommer Storebror veta vad du tänker t o m. Huva! Jag är på Facebook. Spionprogram – ja, verkligen. Men där får man mycket info om vad som pågår i världen. Som inte står i media. Jag blir kvar. Dessutom kan jag tycka att det är bra att makten vet att vi vet. 🙂

  Gilla

 3. Först trodde jag aldrig att jag skulle gå med i Facebook. Visste knappt vad det var. Sen trodde jag att jag skulle gå in i ibland. Nu är jag där flera gånger om dagen och kollar. Ibland får man tips på värdefull information. Jag lämnar själv meddelanden dessutom och kommenterar andras inlägg. Är jag ett offer? Ja. Men ett frivilligt sådant.
  Tack i alla fall Antonia för lektionen i hur man går ur. Kan vara till hjälp för ofrivilliga offer..

  Gilla

  • Jag har också Facebook sen alldeles från början, men jag är inte aktiv där. bloggen som dyker upp där men det är allt.
   Det är dock bra att veta hus man kan skjuta ut katapulten i nödfall. 🙂

   Gilla

 4. Man blir allt mer indragen i spindelnätet. Bär du mobil följer storebror i dina fotspår. Jag finns också på FB, men är sällan där. Visste jag bara hur man bär sig åt för att gå ur skulle jag göra det. Har man en gång gått med så är det tydligen jäkligt svårt att gå ur och få sidan borttagen.

  Gilla

  • Det är inte så svårt egentligen: logga in på Facebook välj Konto -> Kontoinställningar -> Säkerhet och ”Inaktivera ditt konto”. Här följer du sedan instruktionerna. 🙂

   Om du aldrig mer vill använda Facebook så kan du be Facebook att permanent ta bort alla dina uppgifter.

   Besök http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account och fyll i dina uppgifter.
   När du är klar klickar du på Skicka.
   I rutan som dyker upp fyller du i verifieringskoden och klickar på Ok.
   Nu är det viktigt att du inte loggar in på Facebook, klickar på någon Gilla-knapp eller utför någon annan aktivitet på Facebook under nästkommande 14 dagar. Det kan också vara en bra idé att ta bort din internet historik och cookies i din webbläsare.

   När dessa 14 dagar har gått har dina uppgifter permanent blivit borttagna från Facebook.

   Om du vågar.:)

   Gilla

   • Det var som tusan 🙂
    Att man kunde inaktivera FB visste jag. Men att man kunde så lätt få sidan raderad, var något helt nytt för mig.
    Tack Antonia för denna information 🙂

    Gilla

     • Jag ska ta mig en funderare. Men jag är mycket tveksam att man kan få sidan med allt man gjort raderad. I så fall är detta en helomvändning av FB.

      Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.