mögelfritt bröd har jag redan…


brödet

Ett skiva bröd. Det ser ju fint ut på bild. Men brödet är inte gårdagens bröd. Inte ens från förre veckan. Den här skivan är från 13 november 2008.  Det var ett tag sen. Inget mögel kan jag se. Förre året hade den fortfarande en viss mjukhet kvar. Det har den inte nu.  Men inget mögel.

Så vad har amerikanarna har kommit på som inte Fazer har redan inte kan?  Och USA  kan  garantera mögelfritt enbart 6 månader. Dock kommer USA få in kosingen för sin uppfinning och inte Fazer. Kan var synd.
Men så är det ju här i världen. Man behöver inte uppfinna hjulet för att kunna ta betalt för det.

Men varför ska man ha så lång hållbarhet? Kommer folk verkligen slänga mindre mat om brödet och så småningom annat kommer hålla i ett halvt år? Jag är inte så säker på. Snarare blir svårare att komma ihåg att man har nåt som kanske dags att äta upp eller…..hmmm…slänga ändå. För nybakad bröd är ändå bäst, även om jag kan lätt äta några dagar gammal bröd också.  Slänger nästan aldrig bröd.

Men den här skivan kommer jag nu att slänga. Har tjänat sitt syfte. För jag tror att den borde ha möglat. Men det gjorde inte det.

bröddatum Expressen

DN

4 tankar om “mögelfritt bröd har jag redan…

 1. Säg som det är, du åt upp den. 😉
  Jag gillar färskt bröd och tror snarare att man ska minska sina inköp och hoppa över allt som heter stor-shopping. Handla hellre lite fler gånger och speciellt sånt som ska vara färskt så som pålägg, bröd, mjölk osv 🙂

  Gilla

  • Vissa bröd är faktiskt god hela vägen. Brödet åldras med stil och god smak. Oftast är just dem traditionella bröden och surdeg som klarar sig upp till en vecka.
   brödskivan var en experiment. Ville se hur länge en fabriksbröd håller sig.
   Storhandel går bort, förutom vissa stapelvaror som är inte känsliga för datum.

   Gilla

   • haha åldras med stil och smak… nä jag äter inte jätte mycket bröd men när jag äter så vill jag att det är färskt och inte torrt så jag sätter skiten i halsen. Sen har vi ju problemet med surdegsbagerierna som verkar ta hur mycket som helst för sina bröd 90-150 kr är väl inte ovanligt. För en j-kla bröd säger jag då. Får 1-2 luncher för de pengarna 🙂 btw jag ska på lunch nu

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.