jag och konsten…


Kollade utställningen ” ett dygn i tusen bilder”  i Kulturhuset i Stockholm. Jag både gillade och inte gillad det. Jag gillade  det jag såg alltså bilderna.  Det är fascinerade vad som händer i världen på en dag. Vad som finns runt om en när man tittar ut ur sin egen bubbla.  Det griper en. Det grep mig.  Men jag tycker att det var alldeles för få bilder utställda när boken består av 1000 bilder.
Man kan köpa boken på plats för 319 kr med svensk alternativ engelsk text.  1000 bilder i en tjock upplaga. Tungt är den. 🙂

Annars kan man skicka efter från bokus eller ad libris.

Det fanns en annan utställning också i Kulturhuset… Med Katarzyna Kozyra en polsk konstnär.  Hon är känd föregångare i feministiska konsten. Mycket naket. Utställningen är häftig om man nu gillar det nakna och om man gillar filmer och installationer.  Jag är inte så intresserad av det nakna konsten konstaterade jag under rundvandringen.  Det säger mig inte mycket.  Men jag såg att många stod framför verket och tittade länge  och noggrant. Och jag tänkte på att jag undrade vad de kan ha för tankar?

Ja, naket säljer det vet ju alla, så utställningen var välbesökt. 🙂
Båda utställningen har fri entré.
För övrigt kan jag tycka att hela Kulturhuset har förvandlats till en restaurangernas hus.  Fullproppat var det på alla plan. Mysigt kan jag inte tycka att restaurangerna var eller om det var kaffeer!
Vem vet…kanske idag är mat lika mycket kultur som fotografier och installationer är.  Och jag har missat det helt.

Dessutom tycker jag att Kulturhuset är rätt så rörig innehållsmässigt. Inte mycket till struktur, den jag frågade efter vägledning är nog född i vetskap   att trevlighet är bara en överskattad egenskap. Inte nödvändigt alls.  Kan dock bero på att arbetsmiljön är inget vidare där.

Flera foton kan du se på min andra fotoblogg bellebluephoto.

Annons

2 tankar om “jag och konsten…

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.