180 kr?…surt dyrt.


Surdegsbröd. Det är om nåt så just surdeg är väldigt inne. Det är ett bröd som jag är uppväxt med, så det är inte så stor grej för mig. Men just nu vart man än går så är det en surdeg som stirrar på en. Så var det i Gallerian också mitt i Stockholm.
Det är ju viktigt att även bland kläder och elektronik ska kunna tillgodo se mig just med surdegsbröd. Eller?  Kanske inte så konstigt ändå. Doften gör en hungrig om inte annat.
Men priset gav mig chockvågor. Valnötsbrödet överst kostar 180 kr. Ja…180 kr. Klart man kan köpa en kvarting för en 50 lapp. Men det är dyrt det med, för en liten brödbit.

Eller den mer traditionella surdegsbrödet utan krusiduller kostar 88 kr för ett helt bröd  och halvan kostar bara 44 kr.  Där jag brukar köpa surdegsbrödet kostar ett helt bröd bara 39 kr. Så är jag antagligen bortskämd bara.

En gång var ju brödet en av de billigaste matvaran, så är det inte längre. Mackorna i stan har också blivit superdyra.  Jag skulle kunna påstå att det är billigare att äta en riktig lunch i en restaurang än att köpa en macka.  De är från 60 kr och uppemot 100 -110 kr. Kaffet kostar som ett öl – inte för att jag vet vad ölet kostar idag men en gång låg den på 35 -40 kr. Kan vara så att det var länge sen.

Men klart folk  köper det dyra brödet annars skulle de inte stå där och sälja. Men dyrt är det.

Annons

12 tankar om “180 kr?…surt dyrt.

 1. Pingback: slukhålet i mitt bröd… | Divage

  • Jag tycker dock att bröd är en basvara. Det ska inte vara enbart för rika. Då är man inne i ytterligare en segregation.
   Jag antar att de säljer den som smör, för annars skulle de inte stå där och sälja. Inget man kan sälja dagen efter heller. Färskvara som den är.

   Gilla

 2. UNDRAR JUST vad DET ÄR SOM GÖR DET ENA BAKTA BRÖDET DYRARE ÄN DET ANDRA ??
  Sorry, fel bokstäver 🙂 … annat än innehållet alltså, för har man surdegs”början” så är det ju nåt man inte gör om varje dag ?? eller ?? Jag är nog inte helt invigd även om jag provade på att baka surdegsbröd för nåt år sedan, men dom priser du nämner är ju hutlösa !!! Mej skulle dom ALDRIG få som kund

  Gilla

  • Jag förstår verkligen inte vad är det som gör brödet så dyrt. Möjligen att de får betala hutlösa hyror på galleriet. Men då ska man inte heller sälja bröd.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.