Surdegsbröd. Det är om nåt så just surdeg är väldigt inne. Det är ett bröd som jag är uppväxt med, så det är inte så stor grej för mig. Men just nu vart man än går så är det en surdeg som stirrar på en. Så var det i Gallerian också mitt i Stockholm.
Det är ju viktigt att även bland kläder och elektronik ska kunna tillgodo se mig just med surdegsbröd. Eller? Kanske inte så konstigt ändå. Doften gör en hungrig om inte annat.
Men priset gav mig chockvågor. Valnötsbrödet överst kostar 180 kr. Ja…180 kr. Klart man kan köpa en kvarting för en 50 lapp. Men det är dyrt det med, för en liten brödbit.
Eller den mer traditionella surdegsbrödet utan krusiduller kostar 88 kr för ett helt bröd och halvan kostar bara 44 kr. Där jag brukar köpa surdegsbrödet kostar ett helt bröd bara 39 kr. Så är jag antagligen bortskämd bara.
En gång var ju brödet en av de billigaste matvaran, så är det inte längre. Mackorna i stan har också blivit superdyra. Jag skulle kunna påstå att det är billigare att äta en riktig lunch i en restaurang än att köpa en macka. De är från 60 kr och uppemot 100 -110 kr. Kaffet kostar som ett öl – inte för att jag vet vad ölet kostar idag men en gång låg den på 35 -40 kr. Kan vara så att det var länge sen.
Men klart folk köper det dyra brödet annars skulle de inte stå där och sälja. Men dyrt är det.
Pingback: slukhålet i mitt bröd… | Divage
Jag tycker att surdegsbröd är sådär gott..
GillaGilla
Så du är inte så förtjust i det? 🙂
Idag finns ett enormt utbud av bröd om man nu jämför med för 30 år sen.
GillaGilla
Det är dyrt för det finns många rika som vill köpa dyrt. Och som kan. Helt enkelt. Ser gott ut. Men bakar själv om jag vill ha ett sånt bröd.
GillaGilla
Jag tycker dock att bröd är en basvara. Det ska inte vara enbart för rika. Då är man inne i ytterligare en segregation.
Jag antar att de säljer den som smör, för annars skulle de inte stå där och sälja. Inget man kan sälja dagen efter heller. Färskvara som den är.
GillaGilla
Sinnessjukt med dessa priser. Snarlikt dyrt på bageriet på Götgatan, bageriet 200m innan Hornsgatan. Det är trots allt bara bröd.
GillaGilla
Jag förstår verkligen inte vad det är som gör surdegen så dyr.
Vansinnigt. Som tur finns det alternativ.
Och inte heller känner jag skillnad i smak om man jämför med hemgjort varianten.
GillaGilla
Jag skulle iaf inte köpa ett så pass dyrt bröd, kalla mig snål men det är sjukt.
GillaGilla
herregud såna pengar skulle jag aldrig lägga på ett bröd.
GillaGilla
Visst är det dyrt.
GillaGilla
UNDRAR JUST vad DET ÄR SOM GÖR DET ENA BAKTA BRÖDET DYRARE ÄN DET ANDRA ??
Sorry, fel bokstäver 🙂 … annat än innehållet alltså, för har man surdegs”början” så är det ju nåt man inte gör om varje dag ?? eller ?? Jag är nog inte helt invigd även om jag provade på att baka surdegsbröd för nåt år sedan, men dom priser du nämner är ju hutlösa !!! Mej skulle dom ALDRIG få som kund
GillaGilla
Jag förstår verkligen inte vad är det som gör brödet så dyrt. Möjligen att de får betala hutlösa hyror på galleriet. Men då ska man inte heller sälja bröd.
GillaGilla