glöden har slocknat…jag manar till uppror!!!!!


Jag är så arg att jag har redan gått ner i atomer och exploderar inom kort. Anledningen? Ingen mindre än  en glödlampa. I vems intresse har man bestämt att ta bort dem gamla hederliga och fungerade glödlamporna och ersätta med dem rätt så farliga så kallade lågenergilampor? Inte är det mitt intresse. Och vad jag vet inte i många andras intresse heller.. Konsumenter syftar jag på.
Ljuset är ju förfärligt från dessa nya, och så är det inte heller är det lättaste att lista ut vad man ska köpa.  Eftersom priset är fortfarande rätt så höga så kan man inte bara köpa och testa och köpa nytt. Har man lagt ner en hundring på en glöd så slänger man inte den så lätt heller.
Igår stod en kille bredvid mig vid hyllan till nymodigheterna. Han kunde inte heller välja. Så skyll inte på att jag är kvinna.
Men det som gör mig mest argast att hållbarheten eller vad det nu heter i lampornas värld oftast anges i åratal. Låter bra om den verkligen skulle vara så. Naturligtvis har jag inte sparat kartongen så jag vet inte exakt hur många år som stod på paketen, men inte var det några futtiga månader. DET är jag helt säker på.
Jag  ska naturligtvis kolla hos Kjell & Company där jag köpte den. Men gud så äckligt glöden ser ut. Verkligen inte hälsan själv och nu har jag även hört att man ska vädra ordentligt i rummet efter att en sån lampa har gått sönder.  Jag har missat den informationen, men tre kunder har upplyst mig under dagen, så säkert är det så. Inte låter det så himla skönt för naturen den saken är då säkert.  Så varför är de bättre.

Jag vill ha tillbaka dem gamla glödlamporna.

Detta är mitt uppror! De är dyra och står oftast på att de håller ca 10 år. men gör dem det? är det någon som kommer ihåg efter bara ett år när man har satt in den i armaturen? Skriver du datum på din lampa så att du vet. Sparar du kvittot? Sparar du den hårda förpackningen , om den kanske slocknar efter ett år kan bevisa att den inte alls höll så länge som det står på förpackningen?
Som sagt de ny är inte billiga och inte heller skiner dem med ett behagligt ljus.

Sverige har gått i bräschen att avskaffa den hederliga glödlampan. Igen. Nere i Europa kan man fortfarande köpa vanlig  glödlampa. Kan bli den nya smuggelsuccé.

Annons

7 tankar om “glöden har slocknat…jag manar till uppror!!!!!

 1. Gissa vem som köpte upp ett jättelager med gamla hederliga glödlampor innan förbudet. Lär räcka intill domedagen och en stund till.

  Gilla

    • Tar man 2 dussin vore det väl själva f-n om inte 20 skulle klara resan.

     Med ett pris på nån dryg dollar per glödis har man ändå gjort en bra affär jämfört med här förutsatt att lamporna är
     av vettig kvalitet.

     Jag spår en kommande svartmarknad för gamla hederliga glödlampor inom kort. Bra tajming att börja bygga ett distributionsnät och förhandla med leverantörer m.a.o. 😛

     Gilla

     • Svartmarknad ser jag fram emot. Butiker får sälja ut restlager. Så det är bara att skylla på det.
      Och med tanke på alla lögner om varför den lågenergi lampa skulle vara bättre än de gamla, så kan väl butiker också ljuga upp sina restlager.

      Gilla

 2. Haha. Jah har faktiskt en i badrummet och la lite extra pengar på den lampan. Den är faktiskt riktigt bra måste jag erkänna. Iofs så ska det bli intressant att köpa lampa till min Mooi och min Foscarini Twiggy ex vis. Kan bli intressant. Spring och köp ett 100 pkt lampor 😉

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.