Osten som stör…


Vad är detta? Ostlänken . Hör jag det i dagarna långt.  Det ska vara en ny tåglinje tydligen. Stor nyhet för dagen. Men det enda jag hör att de pratar om en ost. Dessutom känns det att de som uttalar ordet känner sig liiiite obekväma med ordet. Men det är bara en känsla.

Likaväl när det pratas om vädret hör jag jämt att det blåser ost.
Och i min inre bild ser jag osten som blåser stormvindar.
Vad jag undrar nu över varför heter den inte östvindar eller östlinje? Osten ligger väl på Öst. Och hur är det med söder. Varför får den behålla sina prickar. Kunde väl också heta soder. Och alla de andra prickarna.  Varför avskaffar man vissa medan behåller andra.
Det heter väl Östasiatiska museet, eller? Eller heter det Ostasiatiska? Varför tog man bort de bedårande prickarna?

11 tankar om “Osten som stör…

 1. Dom är bortsparade sedan länge. Det började redan då företagen tog bort prickar och ringar ur sina namn för att låta mer internationella typ Skanska.

  För övrigt börjar samma trend drabba osthandeln då det knappt finns en vettig ostbutik kvar i stan. För 20 år sedan fanns det åtminstöne 5-6 st som var värda namnet. Numera är allt färdigpackat och smakar ungefär lika spännande som ett gammalt suddgummi.

  Civilisationen står inför sin nära förestående utplåning. 🙂

  Gilla

    • Ja faktiskt.

     Går i perioder (som tur är) och just nu jagar jag nåt som smakar nåt och är lagrat sisådär 3½-4 år med 35% fetthalt. Helst skulle jag vilja hitta en såndär västerbotten som fanns förr i tiden men det är stört omöjligt numera bl.a. pga tillverkningstekniska skäl.

     Gilla

    • Faktiskt inte för en gångs skull.

     Det är civilekonomerna som har fått klorna i mejerierna och styr verksamheten i riktning mot kortare lagringstider och snabbare genomflöden av produkterna och ovanpå detta tillsatser som stoppar mognaden tidigt för att minska vad som måste kasseras. Kanske bra tänkt i teorin men man missar något viktigt på vägen.

     Att man sedan skjuter sig i foten på lite sikt genom besvikna köpare tycks ha gått ledningsgrupperna fullständigt förbi.

     I fallet med västerbotten är det dessutom lite varumärkesmaffia och iso-standardisering av tillverkningsprocessen som är boven i dramat.

     Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.