julens misslyckande…


JAaaaaa….vad kan jag säga.
Som vanligt lät ju den bättre än vad det blev. Tappat helt lusten nu.
För vad skulle det hända om man fick bättre instruktioner i receptet.
Koka några minuter säger ju inte så himla mycket. För jag gjorde det ju, kokade i några minuter…
Sen fick den kallna. Och den är fortfarande för rinnig.

Nåväl…Den blev som det blev. Men jag gör inte om det en gång till.

Sen kan jag tillägga att mina händer är alldeles för varma, vilket gör inte lätt att hantera choklad med… Den smälte innan jag hann pilla av pappret från formen.
Resultaten kunde ha blivit riktigt snyggt. Men icka sa nikke.

uppställning...foto: AntoniaB © 2011

utan den färgglada...foto: AntoniaB © 2011

högen...foto: AntoniaB © 2011

den något sorgliga resultatet...foto: AntoniaB © 2011

Ser en aning bättre ut än i verkligheten. Innehållet är för rinnig och den skulle ha haft en mer tjockare konsistens. Mer som mousse.
Kanske borde jag ha lagt chokladmousse istället i vitchokladskalen ..
Men alla har sina färdigheter, mina ligger inte i detta.

Imorgon blir det nog promenad. Det kan man inte misslyckas med. Eller?

Jag tänkte egentligen sluta blogga nu efter jul, men har ändå kommit fram till att jag låter mig inte nedslås  av andra.

6 tankar om “julens misslyckande…

  1. Men vad skulle det bli? Inte knäck i alla fall. Ischoklad i vitchokladformar nej! Fina formar! Fina bilder blev det i alla fall.

    När man kokar knäck ska det gå på 20 minuter under förutsättning att det får stormkoka i början och sen lägga sig. Men dom flesta har för små kastruller så dom drav av från plattan hela tiden så det inte kan stormkoka i början.

    Tänkte också sluta blogga – det tar för mycket tid. Men nu ska jag forstätta och skriva inllägg lite pö om pö istället. Det blir lätt att bloggfan jagar en. Inte bra och med google chrom går det mycket fortare.

    Gilla

    • Det skulle bli chokladfudge i vitchokladform. Och anvisningen var att koka ingredienser i några minuter …lägg i smör…sen låt den svalna.
      Gör man inte fudge i parti och minut så vet man inte hur det ska göras.

      Gilla

  2. Ja inte alltid så lätt att lyckas, jag blir ofta besviken på recept, resultatet blir inte alltid som man tror trots att man följer instruktionerna slaviskt.

    Fast fina bilder fick du till och skönt att du inte slutar blogga, skulle absolut bli ett tomrum efter dig!

    Sköt om dig nu och fixa några fina bilder på din promenad imorgon. Jag återkommer snart för lite köp av dina bilder.

    Gilla

    • Skönt att höra att det inte är bara jag som går på bett när det gäller nya recept. Men det är irriterande att inte beskrivningarna ger den upplysningen man behöver. Några minuter är inte en rättvisande uppgift tycker jag. Möjligen skulle ha hjälpt mer om en uppgift om konsistens.

      Gilla

  3. Kära Antonia, kanske vi kan göra dett recept tillsammans – när jag är tillbaka den 14 januari ??
    Det LÅTER i allfall som ett tiktigt gott recept….
    Har just sett en jul/tomtesaga på norsk tv.
    Här nere ser vi svensk tv 3+4+5….

    nu Nidarosdomens gosskör. Vackert… Norrmän är fantstiska !!!
    kram

    Gilla

Lämna ett svar till Antonia Avbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.