en granat som är en bomb…

….

Granatäpple. Smakar gott och full av hälsa. Dock min första möte med den märkliga äpplet slutade med att jag bara slängde äpplet i soporna. Har inte fattat att man SKA äta kärnorna. Det är ju inte en självklarhet förstås om man inte vet om det. Man brukar ju inte heller äta  kärnorna i en vanlig äpple. Det är så mycket man kan äta i en vanlig äpple att tanken slår inte fram. Man kan med gott samvete slänga det lilla blir kvar.

Som sagt denna hälsosamma granaten full av nyttigheten. Granatäpplet är ovanligt rikt på antioxidanter och är cancerförebyggande,tycks ha flera goda hälsoeffekter till exmepel mot blodproppsuppkomst, åderförkalkning och bröstcancer.. Speciellt bra mot prostatacancer, då den sänker PSA-värdet och kan sakta in sjukdomen.

 

 

Annonser

4 thoughts on “en granat som är en bomb…

 1. Vilka vackra bilder. Jag har bloggat om granatäpplet på en annan blogg. En underbar växt. När jag äter ett vanligt äpple äter jag upp hela äpplet. Men inte skaftet. Det ska man göra. Kärnorna och skalet gör nytta i magen. Firberrika och kärnorna är fulla med nyttigheter. Folk skalar bort det viktiga och nyttiga med andra ord. Testa att käka upp HELA äpplet. Du kommer att må bra av det. Det gör jag. Nu äter jag Cox Orange för fullt. Mitt absoluta favvoaäpple.

 2. Gomorron Antonia, festligt att jag också just gjort min första erfarenhet med detta äpple.
  Dock hade jag min man nära, så han visste att berätta en hel del. Jag delade äpplet tvärs över som jag läst i ett magasin att man skulle göra, och smaken var ju god, men dom vita ”mellanväggarna” var ju så beska som det sas.
  Jag gröpte ur kärnorna med sked och ”tuggade ur dom”, sen spottade jag utr det torrra som blev kvar… ett halvt äpple blev det, den andra i soporna, Det hade nog smakat ännu bättre om det varit ordentligt moget – vilket det alltså inte var. Tror butikerna som säljer dessa omogna frukter förlorar i längden på att sälja omogen frukt – lika eländigt med alla omogna avocados man bullar upp med, men dom har man ju under åren lärt sej hur dom ska vara för att vara ätbara…

  • Det var en kund som tjatade så mycket så till slut föll jag och testade igen. Men vad jag vet så ska man svälja kärnorna också. Jag gör det. Tuggar sönder sen får de åka ner i magen. Där får de göra nytta. Hoppas man så klart.
   Men vanliga äpplen är också nyttiga och ack så enklare att hantera.

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s