våra önskan är inte era lag…


Vad var det Maud Olofsson sa.  Egenföretagare är ändå aldrig eller sällan  sjuka så man kan ha 7 dagars karensdag.  Jo, jag tackar. Kändes genast mycket bättre att inte kunna få inkomst när man är sjuk.  Som om just småföretagarna skulle utnyttja systemet så mycket och därför ska man ta i med hårdhandskarna..  Det är just en grupp människor som sliter mer än anställda. De stannar inte heller hemma på måndagar, inte heller har de lika ofta huvudvärk och migrän så att de måste hem.

När man sen verkligen är sjuk då får man inte pengar för då kan du få mer om du blir sjuk längre än en vecka.  Faktum att jag helst vill inte ligga längre i sjuksäng än jag absolut måste.  Och när man lever på marginaler då blir ännu värre om man inte ens får en liten peng när man nu är däckad.

Tydligen är det  många som inte gillade detta så nu ändras det och blir fri att välja hur många karensdag man vill ha.  Dock lagen träder i kraft först 2013.
Jobba för all del inte snabbt. 2013 blir säkert ett fint år,  definitivt bättre än aldrig, men jag önskar politiker att ni går ut i verkligheten och känner på normalnivå hur  det är  att leva och jobba på utan bidrag till dubbelboende, utan ersättningar för resorna till jobbet, utan lunch för 20 kr,  utan förmånliga sjukersättningar, fenomenala lösningar när ni slutar jobba, superbra pensioner som ökar i värde, samt löner utöver det vanliga som skulle täcka all era tillkommande ersättningar och ändå skulle kunna ha så pass mycket att herrgården skulle kunna köpas av fickpengarna bara,  medan vi ser samtidigt hur våra pensioner urvattnas och blir till svältpension för att ni så framgångsrikt satt över ansvaret på oss för att förvalta vår egna pension. Det var ett smart drag den med. Många kan tjäna pengar på det systemet, förutom vi som ska ha pensionen när åldern blir inne..

Det är ju inte så svårt att komma med förslag när man inte själv blir drabbad. Såna idéer har jag också massor.

Jag antar att de flesta som har anställning ändå inte har förståelse för just detta problem, och småföretagare jobbar hellre än bloggar. Jag borde också skita i bloggen, men det är bra att avreagera lite offentligt.

Expressen

Annons

8 tankar om “våra önskan är inte era lag…

 1. Ännu ett exempel på vår märkliga sjukledighetslagstiftning. Självklart ska en småföretagare också ha ett bra skydd vid sjukdom.

  Önskar dig en fin och stämningsfull andra adventshelg!

  Gilla

  • Jag är bara glad att jag inte är sjukligt om man nu bortser ifrån att har ständigt ont i ryggen, har huvudvärk var och varannan dag blandat med migrän. Men är på jobbet i allafall. Har inte så mycket val. Oavsett om jag har 1 eller 7 karensdag.
   Men när jag väl däckad helt vill inte oroa mig att jag inte har inkomst men desto mer utgifter. Utgifterna har inga karensdagar.

   Önskar dig också en fin andra advent!

   Gilla

 2. Hej
  Trimma hundar skulle även jag tycka vore roligt – en annan typ av ”hantverk” än det jag sysslar med, men det går inte att komma ifrån att nog har man ett större ansvar mot företaget som ägare än vad anställd har. Kanske går att jämföra med egna barn med andras ungar ??

  Sen får man väl ochså ta i beaktande att det faktiskt finns undantag, men de som alltid jobbat inom stat och kommuner har väldigt dålig koll på hur verkliga liver ser ut…. även där såklart ett och annat undantag ;.)

  Gilla

 3. Undrar lite varför du är så arg på anställda eller hur du fick ihop dina fördomar.

  Det är folk som hellre bloggar än jobbar.
  De stannar hemma på måndagarna.
  De sliter inte lika mycket som du gör.
  De har ofta huvudvärk och migrän för att få gå hem.

  Du vet väl att anställda också har en karensdag och att de inte kan manipulera skatten de ska betala. Den dras nämligen redan innan de får ut sina pengar.
  Jag förstår mycket väl att det är svårt att vara utan sjukpenning i 7 dagar. Varför ska en anställd inte kunna förstå det?

  Jag slet mycket mera när jag jobbade 15 nätter i månaden som inte ens räknades som ett 100% jobb än den tiden jag drev en egen affär, där jag trimmade och klippte hundar som jag tyckte var himla kul.

  Fick också avreagera mig nu. Sorry för det.

  Gilla

  • Det är ju förstås skönt att du inte har fördomar. Men kan inte låta bli att slänga dit att anställda inte kan manipulera skatten – för att? Egenföretagare gör det? Jag gör inte det. Jag vill givetvis ha en hyfsad pension och fifflar jag bort skatten får jag väl inte så mycket när jag sen behöver. Men visst säkert finns en hel del som gör det också. Deras problem.

   Jag står dock för mina fördomar. Men frågan är om det är fördomar. Har sett det med egna ögon.
   JA, jag vet att anställda har också karensdagar. Och det är ju en dag. Egenföretagare har 7 dagar. Stor skillnad.
   Du får visst avreagera dig hur mycket du vill om det känns bra för dig. Inte ska jag förstöra andras glädje.

   Men om det var så skönt med den egna affären så varför fortsatte du inte med det?

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.