rea gör mig förbannad…


Antagligen är jag ensam  med det men jag hatar rea. Visst är det skönt att köpa billigt, men med dem ständiga reor som pågår numera känner jag mig ständigt lurad. Och värst av alla är just rean efter Julafton den så kallade mellandagsrean…( som jag för övrigt  har aldrig besökt, trängseln och köandet är inget för mig)
Överallt poppar det upp skyltar med budskap för olika lägre prissättningar och folk trängs för att kunna lätta på plånboken och göra fynd. Och mycket lämnas det tillbaka också i öppetköpens namn för att köpa den igen för halva priset.  Och det börjar störa mig. För vad kostar egentligen en vara på inköp? Hur mycket påslag som läggs på? För jag kan bara inte tro att i realisationens namn går affärerna med förlust. För då skulle de flesta affärer gå i konkurs.
Så jag utgår ifrån att folk blir reellt blåsta när de köper nåt för fullt pris.

Sen finns det affärer som ständigt har rea. Där skylten aldrig åker av. Året om. Visst kanske köper de upp nåt konkurslager ( från butik som gick omkull på sina egna reor), men kan man inte kalla det för något annat?
Rea betyder idag för mig att jag blir lurad. Kanske inte just då – (fast det med), men definitivt innan.

Och framför allt måste man verkligen konsumera så jäkla mycket och hela tiden?

Annons

4 tankar om “rea gör mig förbannad…

  • Kanske märker man inte tydligt om man bor på landet. Men här i Stockholm är reor så påträngande och för det mesta hela tiden. Så jag börjar i alla fall undra hur stora påslag man har när det är inte rea.

   Gilla

 1. Måste garva, det här fenomenet att man byter tillbaka och sedan köper samma vara igen… det är ju egentligen ganska vaket, men det kräver ju sin insats. OM man då kanske är utan inkomst (- tänkte skriva arbetslös, men kom ju på att de flesta i allafall har pengar från nåt håll, som jag aldrig har haft/fått) så kanske det ger en hygglig slant och därmed kan man ju se det som en lönsam timpenning ??.
  Skulle vara intressant att veta hur det skulle se ut med lägre påslag och UTAN REOR ??
  Well, det lär vi aldrig få veta kära Antonias….

  Gilla

  • Säkert gynnar det några, men som du påpekar de som handlar och sen byter har ju redan pengar för att handla. Men de vill ha mer saker för samma peng som om det vore en tävling.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.