google!…..har jag nåt eget val?


Fick en inbjudan till Google +, som om den var en sorts hemligklubb där  man ska ha en inbjudning från någon som är redan inne…  Sånt gör mig alltid misstänksam. Kanske för att jag inte gillar grupper ( har bara 35 kontakt på Facebook, men dem känner jag på ett eller annat sätt. Helt klart att i en giftermål med en syrian skulle jag vara i absolut underläge vad det gäller inbjuda gäster.. Dock giftermål är just ingenting för mig så jag behöver inte känna oro över bröllop och jag ändå kallar bröllopet för en bröl lopp istället där man brölar ut sin ångest på festen när loppet är redan kört)
Men nu handlar det om Google + och inget bröllopp.
Inbjudningar har ju droppat in och idag har jag bestämt mig att jag kanske ändå signar mig in.
Man ska förstås vackert uppge sitt för och efternamn. Som om dem inte redan visste det. Man ska välja kön : man, kvinna och övrigt. Vad fan menas med övrigt. En dinosaurier eller vad? I min värd är man antingen kvinna eller man. Oavsett om man är homosexuell till sin läggning eller har bytt kön, så är man antingen kvinna eller är man man.

Men sen kommer en skylt som jag bara kunde inte gå förbi.Här är skylten:

Google + är kopplad till Picasa webbalbum (har inte)  för att alla ska kunna se mina bilder. Visst kan man ställa in olika inställningar för att ingen ska kunna se något, men ändå undrar varför är det nödvändigt att nu även jag ska använda Picasa.

Om jag nu går med den här sekten google + kan jag gå ur den sen om jag inte skulle gilla hela upplägget? Eller är man fast i snöret som google så framgångsrikt har snärjt runt om oss alla.

Man vet redan att all sökning har en relevans utifrån vad man är. Jag märker ibland när jag söker att jag kommer aldrig fram till det jag vill ha upp om den är långt ifrån min vanliga intresse. Hittar inget och blir extremt tidskrävande att få upp uppgifter om det jag letar efter.

Normalt märker man kanske inte av detta, när man sitter vid den egna dator med egna redan inarbetade intressen. Men ibland ringer folk som vill sälja den ena och den andra och då skulle vi matcha våra googlesökning med varandras om jag sitter vid datorn. Och det är då det händer det intressanta de har en annan sökningslista än jag får upp fast vi har skrivit in samma sökord.

Jag vill inte vara matchad. Jag vill få upp listor utifrån vad jag för stunden letar efter och inte det dem har klarlagt att jag är möjligen bör vara intresserad av.
Precis som hos sekter får vissa gifta sig med ledaren, andra får inte det, och då blir man utstött. Och rör man sig inom den givna kretsen märker man för övrigt inte att det finns något annat utanför…
Tyvärr valet av sökmotorer är också begränsade. Man kan kolla Yahoo och Bing och så Google. Sen finns det inget mer.
Jag är inte nöjd. Inte alls…jag tror att jag avvaktar med google + ett tag till. Men har jag egentligen nåt val?

Annons

5 tankar om “google!…..har jag nåt eget val?

 1. Man behöver ingen inbjudan till Google+ Alla kan skaffa sig det även utan inbjudan. Det är antagligen bara någon som gärna skulle vilja se dig där.
  Google+ är lika mycket eller lika lite en sekt som Facebook och inte ett dugg hemlighetsfull 😀

  Gilla

  • Jag är inte en fan av facebook heller, men inte vill de att jag ska visa upp mina bilder genom picasa för att ska komma in i klubben. Visst kan man ställa in genom inställningen att inte visa för nån alls, men varför kan man inte bli medlem utan det villkoret?
   Sen den som skickade inbjudan är för mig en helt okänd människa. (vad jag vet).

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.