guds vrede?..


Jag tror egentligen inte på Gud men onekligen dyker tanken  oanmält upp. Guds straff för en okristligt handling. Dock historien är alldeles för tragisk att raljera och göra sig lustigt över den åttaåriga flickan som dog under en gravsten i helgen.

Kyrkogårdar är inga lekplatser där man kan springa runt och hoppa hage, hänga på gravstenar.  Och det måste väl barn  förstå med hjälp av uppfostran.  Man undrar förstås varför har hon hängt på gravstenen?
När jag var barn så fick man visa vördnad när man gick på kyrkogård. Och det såg mina föräldrar till att jag gjorde det.
Lär man inte det idag?

Och för att visa vördnad  behöver man inte heller vara religiöst lagd.
Självklart läggs också nu ansvaret över kyrkogårdens förvaltning. Nu ska allt ses över så att det inte ska hända igen. Så det blir tydligen fritt fram att hänga på gravstenen och leka lekar på graven.  Jag tycker nog mer att  föräldrar ska se över vad de ger för uppfostran för sina barn. Allt har sin plats och tid.

Men jag känner med föräldrarna.Det är en hemsk och tragisk historia. Hoppas att de kan bearbeta sorgen. Men hur kommer man över sorgen?

Annons

2 tankar om “guds vrede?..

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.