vill jag ha HMs nya…?


noa istället för H&M

Jag gillar ju kläder. Garderoben är välfylld. Favoritaffären heter NOA NOA som ligger på Kungsgatan i Stockholm. Fast deras senaste kollektion faller inte lika mycket i min smak som det har den gjort nu i många många år. Men hittar alltid nåt ändå.

Nu är stan tapetserad med HM-s stora affischer med Sonja Rykiels hm-design. Är dem snygga? Ja, jag tycker det. Iallafall just dem som man kan se på affischerna.   Men skulle jag köpa dem? Absolute inte.

Jag är inte märkes människa som vill stoltsera med att jag har minsann råd att ha på mig känd design.  Även om jag gillar att klä mig så att det märks så vill jag ändå inte gå runt i en plagg som skriker i långt väg Sonja Rykiel och direkt efter det skriket kommer skuggan att det är H&M,  den fattiga varianten. Ridå.

( H&M har ganska hårda regler för bildvisning så jag lägger inte här nåt men dem flesta har nog sett reklambilderna i stan. Men en länk är här ändå om du har missat den i stan.)

snyggt... men jag avstår

Annons

4 tankar om “vill jag ha HMs nya…?

 1. Antonia: Tur att det finns billiga kläder. Hur skulle folk annars ha råd? Och tänk om alla vore lika rika då skulle ju hela idén med mode falla platt. Då skulle ju inte människan ha något att sukta efter. Då kanske vi alla skulle gå i blåblus som i Kina. Inte alls kul.
  Själv skiter jag i mode. Klär mig i sånt som är bekvämt.

  Ingegerd: Kanske kortkort kommer tillbaka på riktigt. Så som vi gick omkring på 60-talet med jättekorta kjolar. Fast nu för tiden kan man ju se ut precis hur som helst. Finns det något uttalta mode egentligen?

  Gilla

  • Ju, det är inte det jag emot. Billiga kläder. Eller? Ju kanske det med. Man missbrukar kläder. Köper och slänger.
   Men jag vill nog inte gå runt i en plagg som är så signifikant och skriker H&Ms Sonja Rykiel .
   Men blåskjorta a la Kina vill jag verkligen inte.

   Gilla

 2. För det första så blir man ju avis på deras hemsida H&Ms alltså- tekniskt sett.
  Nr. 2 så tar det ganska lång tid att ladda ner, men det är ju säkert mitt fel, hittade dock en rubrik med top 5….. det var en sorglig syn.
  Klickade så småningom på webshoppen och DAM. sen på jackor och tittade på en fräch jacka -lite trencinspirerad, i längd 7/8 (sju åttondels längd ??) slutade i höjd med övre delaen av låret— DEN KALLADE MAN FÖR KAPPA !!!! ÄR DET SANT ?? Är den längden vad man betecknar som KAPPA ?? Jag måste va född på 1000-talet, eller ??
  Ska så småningom kolla den där butiken du nämner på Kungsgata….

  Gilla

  • Visst har dem en bra hemsida, och det har dem råd med, så dem skulle kunna förbättra så att dem små bilderna stannar när man vill klicka på och inte dansar fram och tillbaka så att man blir bara irriterade.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.