vackert?…nääää


svart-boxJag bor i fel land. I alla fall har jag problem med svensk arkitektur. Inte det gamla, genuina, utan den moderna. Och ändå gillar jag modern arkitektur också. Men inte just det som Sverige tar fram.  Det byggs ju här omkring och de flesta är fula åbäcke, gör ont att titta på dem.

När det är tävlingar alltid de fulaste som väljs ut. Som tex  Stockholms Biblioteks utbyggnad blir ju också en ganska slät historia.  Slussen, där ratas också de mest fantasifulla bidragen. Undrar överhuvudtaget hur länge det dröjer innan någonting påbörjas där? Vad jag vet är Slussen inte alltför långt för att rasa ihop.

Nu har Kaspar Salin priset delats ut.  För Kalmars Konstmuseum!!!!!!!!  Det prisas och det hyllas. Men jag kan inte tycka nåt annat att huset är faktiskt fult. Gräsligt. Jag har tittat och tittat, men ingenting tilltalar. Ser mest ut som en elcentral. Har inte varit i Kalmar, hoppas bara att den passar in i miljön, men det tror jag inte att det gör.

En tanke på “vackert?…nääää

  1. Hej och tack för ditt besök hos mig häromdagen. Jätte kul och välkommen tillbaks.

    Jag kan bara hålla med om Kalmars konsthus….verkligen gräsligt. Har inte Kalmar rätt mycket gamla byggnader? I så fall lär detta kännas lite väl malplacerat!
    OK för att blanda gammalt och nytt men inte hur som helst.

    Ha det så gott

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.