…äntligen några har blivit vita…


Japp, efter idogt letande börjar jag se fler och fler gråa och vita hårstrå i mitt hår. I Love IT. Jag skulle tro att jag är ensam med detta, men jag har länge velat bli vithårig av naturen. Då är det också typiskt att jag tillhör skalan, som inte får vitt hår så snabbt. Det har varken min far eller mor har haft, de börjar få vintriga frisyrer först nu vid 70 års ålder.

Jag minns att för några år sen gick jag in på ett ställe där man kunde köpa allt för håret. Fråga efter ett medel som skulle få vita hårstrå lysa ännu mer. Hon sprang iväg och lite senare uppenbarade hon sig med en produkt i handen. När jag läser igenom, blir jag irriterad, för det var ett medel för att dölja gråa hårstrån, men jag ville ju inte dölja utan framhäva. Detta visar förstås 2 saker, det ena att expediterna inte lyssnar, utan antar bara vad kunden vill ha, den andra är att vid produktframtällningen är bara en massa vithårfobiker som jobbar, och utgår ifrån att alla vill dölja det vita i håret.

Redan som 14-årig ville jag ha vit hår, och det har inte förändrats sen dess. Skulle inte bli ledsen om jag vaknade med vitt hår imorgon bitti. Tyvärr får jag nog vänta länge innan min dröm blir verklighet. Typ som alla mina andra drömmar också. Det tar tid. Men jag märkte en sak, och undrar förstås varför. De flesta som får gråa hår börjar nästan alltid vid luggen. Inte direkt på mitten, men oftast lite åt höger, sen blir det vid tinningarna, och sen sprider sig mer och mer. Undrar varför är det inte tvättom, varför börjar det inte bakifrån och fram åt, eller över hela huvudet jämt fördelat.

Som sagt jag gillar det vita håret, och skulle uppskatta produkter som hjälper till att förstärka den vita glansen, så den syns ännu mer. Man borde ha en klubb för de som gillar sitt vita hår.

Annons

2 tankar om “…äntligen några har blivit vita…

 1. Så sant så. Min svärmor blev grå/vit vid 30 redan, har sedan dess färgat håret kolsvart. Vi tycker förstås att hon kan sluta färga det nu, hon är ju snart 60, men hon vägrar, med förevändningen att det inte finns bra produkter för gråhåriga. Vitt hår gulnar med tiden, och det är inte så snyggt, min pappa har blivit gulhårig efter 20 år som vithårig/gråhårig. 😉

  Gilla

 2. Hej
  Jag är skapligt mörk i håret fortfarande även om dom grå hårstråna mer o mer tar över.
  Brukar kolla på Gokvälls ”Göra om” Mästerfrisören där (minns ej namnet) brukar jobba med att förstärkadet gråa o vithåriga.Brukar se bra ut på TV i vart fall.
  🙂

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.