Vad är sanningen om den globala uppvärmningen?


Det vet jag ingenting om förstås. Vi matas eller rättare sagt hjärntvättas dagligen om att vi har förstört vår planet och närmast får man en domedags känsla. När man lyssnar på alla dessa experter som uttalar sig. Alla ska hjälpa till för att stoppa utvecklingen. Alla ska tänka på jordens framtid, och komma med lösningar som kan stoppa den globala uppvärmningen. Som vi inte ens med SÄKERHET vet att det är verklighet.

Igår visades några gamla filmklipp hämtade ur SF-s filmarkiv om hur det var förr här i Stockholm runt jul. Hur man köade framför Systemet för att fylla spritskåpen hemma, hur man har gått runt på Julmarknaden på Stortorget i Gamla Stan för att kunna lägga presenter under granen, hur man stressade runt i affärerna på Drottninggatan. Det var härliga svart-vita filmsnuttar från 30-40 talet. Med de där speciella ryckiga rörelser som är så specifika för gamla stumfilmer. Några bilder var väl från 60-talet också..

Det var bara en sak jag saknade på de bilderna. En enda liten känsla som inte var med.. Känslan av snö, känslan av vinter. Inte var det snö då heller. Suprise….Bar mark precis som nu.

Det förvånar mig förstås för att det handlade om just att det var snörikare förr. Undrar om dem som valde filmsnuttarna vad dem såg, eller var de bara sönderstressade av sina jobb och missade den lilla biten?

Utsläppsrätter. Vad är det för nåt? Jag får inte riktigt grepp om det? Om jag nu betalar rätten att släppa ut avgaser, är det ok då? På vilket sätt blir det då mindre utsläpp, eller handlar det om att vi betalar för vårt samvete. Och vart tar DE pengarna vägen?

På ena sidan uppmanas vi att inte resa långväga, medan på andra sidan översvämmas vi av reklam som aldrig förr.

På ena sidan upprörs svenskarna hur folk utnyttjas av klädindustrin i Asiens fabriker, men dagen efter handlar man vidare hos H&M. Man är bara glad att kunna köpa nåt billigt, och H&M ökar sin omsättning ytterligare …

På ena sidan ska man inte konsumera så mycket, men på andra sidan lägger ner varje svensk 7000 kr enbart på julpresenter. Varje svensk – 9 och en halvmiljon människor. Hur mycket av de här presenterna behövs det verkligen?

 

Människorna är bekväma. Jag är bekväm. De flesta är bekväma och är ovilliga att släppa de bekvämligheter man har uppnått.

Människan är också en problemlösare. Det är nog därför vi är här. Att hitta lösningar på de problem som med jämna mellanrum dyker upp i våra liv.

3 tankar om “Vad är sanningen om den globala uppvärmningen?

 1. Jag har en liten känsla av att det här med klimatförändringen är lite av ett mode just nu, man har märkt att dt dyker upp vissa frågor för att sen bytas mot något annat. Visst är det viktigt att värna om miljön, men det svåra är för mig att greppa hur allvarligt det egentligen ligger till.

  Vissa experter säger si och vissa säger så, hur ska man då förstå…man vet inte vem som egentligen har rätt.

  Nu vill jag önska dig en riktigt fin och trevlig jul, kram.

  Gilla

 2. Ja vad ska man säga om den globala uppvärmningen…Det är hemska att isbjörnarna snart inte har några berg att klättra upp på.
  På annandan ska vi dra upp till Sthlm men då är din affär stängd förståss?
  Vi kikar in nån lördag när vi åker upp igen. Vi skulle vilja se utställningen på Nationalmuseet innan den slutar nu i januari.
  Ha en fin jul och gott nytt år!
  Kram

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.