Var går gränsen till att vara analfabet?


Var går gränsen till analfabetism?

Fler och fler slutar skolan utan att ha lärt sig skriva och läsa ordentligt. Vilket man borde ha lärt sig i de 2 första åren. Det är ganska skamligt för hela Sverige. Dagens skolungdomar klarar sig sämre och sämre i jämförelse med andra europeiska länder, då i de flesta länder har disciplinen och en klar riktning kvar.  Här gäller ungarnas vilja, politiska diskussioner om betygsättningens vara eller icke vara, föräldrarnas likgiltighet inför hur de egna barnen kommer att klara sig ute i världen.

Synd om dagens uppväxande ungdomsgeneration.  Trots datorer och mobiltelefoner och annat som de kan hålla på med, har de mycket svårare än vi hade med tuffare disciplin, skolbetyg från första klassen och föräldrar som satte gränser. Ingen i min klass och inte heller i hela skolan kom någon elev till avslutning utan att kunna läsa och skriva. Redan i första klassen utkristalliserades skrivsvårigheten och såg man till att hjälpa barnet. Både föräldern och skolan.

Fattar inte varför vänta till 9-n!  

6 tankar om “Var går gränsen till att vara analfabet?

  1. Klart,man borde bygga upp en bättre struktur. Hade eleverna mer att göra i skolorna, om skolarbetet hade tagits mer seriöst, skulle antagligen mobbningen minskas också. Eleverna skulle ha mindre tid för oväsentligheter, och skulle plugga istället.

    Gilla

  2. Nej det är en gåta för mig också…dels alla dessa ”dem” som placeras helt fel, dels så blir man underkänd i ENGELSKA om man gör motsvarande fel där.Och detta är alltså i SVERIGE och inte i USA eller England.

    Gilla

  3. DYSELEXSI ÄR VANLIGT FÖREKOMMANDE, NÅGOT SOMM ALLA FÅTT LÄRA SIG ACCEPTERA IDAG. TIDIGARE SÅGS DOM SOM KORKADE. Så blanda inte ihop dom med andra som inte vare sig läser eller skriver bra.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.