vad är detta?…


Ja, vad är detta?…kan säkert många fråga sig. Det kallas för stickgraffiti, även om de här är rätts så modesta och kombinerat med virkning också. De bara dyker upp lite här och var, på lyckstolpar och trädstammar. Och varför gör man det? ja, varför sprayar man på väggarna. Det är konst. Vissa är mera konst än andra. Ett sätt att uttrycka sig. Anonymt. virkat...foto: AntoniaB © 2016 trädstam...foto: AntoniaB © 2016 virkat...foto: AntoniaB © 2016 I Stockholm har jag inte sett riktigt spektakulära stickgraffiti, men det kommer säkert. Sverige är alltid lite försiktig och vågar inte ta ut svängarna. Aldrig storslaget som att klä in en hel spårvagn. eller en träd från topp till rot…  ja nåt sånt.

Ursprung? Så klart är det USA.  Har drygt 10 år på nacken, 2015 gick stickintresserande ihop i Houston och  och kläckte idén, Stockholm tog till sig detta redan året efter, 2006.

stickgraffiti...foto: AntoniaB © 2016 stickgraffiti...foto: AntoniaB © 2016 stickgraffiti...foto: AntoniaB © 2016Dock har lite invändning här.  En vanlig graffiti åldras snyggt, eller blir påmålad av en annan lovande konstnär. Så är det inte med stickgraffitin. Med vädrets framfart blir den bara full, färglös och skabbig. De ser verkligen övergivna ut.

 

Annons

16 tankar om “vad är detta?…

 1. Pingback: baraenbildavmig

 2. Den översta bilden är rolig med virkningen som efterliknar rosettfönstret. Jag tycker att det är ganska roligt när man klär på nakna statyer och ger dem mössor, halsdukar och tofflor.

  Gilla

  • Jag tror inte att första bilden är medvetet, men jag såg sammanträffandet.
   Det var på Maria torget på söder jag såg de här så kallade stickgraffiti, men det hela såg väldigt plottrigt och ogenomtänkt ut.

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.