övergivna byggnader…


Byggnaden ligger i princip mitt i stan vid en lummig park. Jag är osäker vad den var förr, men jag tror att den fungerade som gymnasium förr. Jag hoppas verkligen att de renoverar upp huset, för den är verkligen byggd med kunskap och kärlek. Jag kom inte in i huset, men många av fönsterna var inslagna så det var bara att sticka in kameran och skjuta av den, helt i blindo, för jag såg verkligen inte en smak. Bara mörker. Så jag blev förvånad hur bra vissa av bilderna ändå blev.  ( jag använder aldrig blixt). På den sista bilden i den första serien ser man det inslaget fönstret och bara svärta när man tittar in, och precis vad jag såg – bara svart mörker. Lite kusligt även mitt på dan. Var obehagligt att stoppa in handen. Undrar varför är man rädd för mörkret? Nåväl, jag bemästrade min rädsla, den här gången också.övergivet hus...foto: AntoniaB © 2015 övergivet...foto: AntoniaB © 2015 övergivet...foto: AntoniaB © 2015 övergivet...foto: AntoniaB © 2015 fönster...foto: AntoniaB © 2015

Och här är det ett bostadshus som ska förmodligen renoveras, jag gjorde precis som vid förra huset, stack in kameran och hoppades att ingen kapar av min hand, samt att bilderna blir användbara.

fönster...foto: AntoniaB © 2015 förfallen lägenhet...foto: AntoniaB © 2015 förfallen lägenhet...foto: AntoniaB © 2015 förfallen lägenhet...foto: AntoniaB © 2015 huset...foto: AntoniaB © 2015

 Huset från andra sidan med källarnedgången. källeringång...t...foto: AntoniaB © 2015 blomma...foto: AntoniaB © 2015 hus...foto: AntoniaB © 2015Och avslutningsvis grannhuset då. 🙂

Annons

15 tankar om “övergivna byggnader…

 1. Härliga bilder Antonia jag gillar speciellt det första huset.. Har också upptäckt att det blir mycket bättre bilder utan blixt måste vara så att kameran öppnar sig helt när det är mörkt då blir det nästan som dagsljus..Men använder man blixten så ser det ut som lampljus blir inte lika fint..
  Varför vi är rädda för mörkret ja vi ser ju inte vad som lurar..
  Jättefina foton kram Nicki

  Gilla

 2. Fina valv i den första byggnaden, verkligen en byggnad värd att rusta upp. Bostadshuset blir säkert fin när det kommer i skick igen, men nu ser det bra bedrövligt ut. Fint bildreportage!

  Gilla

  • Man byggde mycket mer hållbart förr. Hoppas också att de blir färdigställda. Jag har sett i den lilla staden ett hus som såg verkligen riktigt bedrövlig ut i flera år. Men nu har de färdigställt huset, nästan kände inte igen huset i fin klänning. 🙂

   Gilla

 3. Helt klart ett ställe för mig.
  Älskar övergivna boningar.
  Du har tagit snygga skott i blindo.
  Själv hade jag försökt att ta mig in.
  Men man vet ju inte om det finns zombies där. 😀
  Tjoho!

  Gilla

 4. Det var då sannerligen ett vackert hus! Synd att ingen tar hand om det just nu.
  När man ser hurudana projekt människor i Lovisa gett sig i kast med (bilder jag visade från Lovisa Historiska Hus) så tycker jag att det här inte alls ser ut som ett omöjligt projekt.
  Onsdagskram till dig!

  Gilla

  • Det kan vara mycket möjligt att det är nåt som kommer upprustas, jag är bara där på sommaren så jag vet ju inte och ser inte det dagliga.
   Slottet i Budapest har förfallit i åratal, innan de har renoverat och då gick det snabbt, på 3 år var allt klar.
   Dock vet jag inte om jag kommer visa bilder från Budapest med allt som händer där just nu och Ungern har blivit hatobjekt nummer ett.
   Igår tackade mig en av mina kunder för det som vi hade gjort för Syrier i Ungern. Jag frågade henne om hon var ironisk,men hon sa inte alls. Då undrar jag ändå hur mycket sanning som ligger i det som rapporteras. Går man bara på det som upprör eller!

   kramar till dig också! 🙂

   Gilla

 5. Kul idé att fotografera ” i blindo”. Det blev ju riktigt bra. akta dig bara för skärsår från trasiga fönster. Jag använder sällan blixt men det händer. Förr fick jag lära mig att pressfotografer alltid hade blixt även om det var mitt på ljusa dagen. Vet inte om det är så nu också.Pressfotograf är väl också ett utdöende släkte nu när alla skickar in bilder tagna med mobilen.

  Rädsla för mörker sitter nog i våra gener sen urminnes tider.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.