jag fyller 7 år idag…


Ja, bloggen alltså fyller 7 . I sju år har jag skrivit texter och lagt upp bilder. Nu är jag i skolåldern. Är det bra eller dåligt? Jag vet inte, men det är en bedrift i sig då jag aldrig skrivit dagböcker.
Det är en enmans sysselsättning att skriva dagböcker. Det är bara för en själv, det är inte delbart.

Bloggen är ju tvärtom.  Här delar jag med andra, och andra kan bidra med kommentarer. Och det gör ju levande. Det tilltalar mig mycket. Jag hade hoppats naturligtvis flera besökare, men det blev ju inte ökning där utan håller sig på en jämt nivå, nåja, sjunkande nivå om jag ska vara ärlig. Men jag har kvar några från den första tiden. Som Helena som med tiden har blivit mer och mer politisk, vilket hon alltid varit men förr blandades politiken med andra lite mer vardagliga kluriga saker också. Ja, som i en tidning.  Jag håller kanske inte med allt hon skriver, men hon skriver intressant och kan piska upp stämningen. 🙂 Och det gillar jag.

Andra har försvunnit och hänger på Facebook mest. Där är jag sällan. Men nya vänner tillkommer och förgyller bloggandet. Jag nämner några men risken är att jag glömmer andra: Photoria bjuder på vackra bilder som  jag är verkligen beroende av.  JAGs bilder är en annan favorit och tycker att Cartier Bressons ande styr hennes kamera. Katarina  reser mycket och bjuder på sköna resebilder och annat gott och blandat. Snart ska vi göra en photowalk tillsammans :).  Carita bjuder på vad som händer i hennes liv i Lovisa, Finland och hur är det att gå igenom en skilsmässa. Fantastiska Nicki visar bilder från Stockholm med tillhörande historier och jag lär mig mycket om Stockholm. Allan från Kanada  kan mycket om fotografi. Lär mig mycket av från honom, och får läsa en hel del intressant om Kanada och hur livet är där. Gillar starkt hans svartvita fotografier.
Och det finns många till som jag skulle vilja länka till, men får göra om ett år eller under årets gång.  Jag tackar för att ni tycker att min blogg är tillräkligt intressant för att följa och att även ge kommentar på bilderna och texten och inte bara trycka på like knappen. Även om det betyder också mycket.

det är bara att trampa vidare

det är bara att trampa vidare i en bekväm takt…

Annons

25 tankar om “jag fyller 7 år idag…

 1. Grattis till sju års bloggande, Antonia! Tiden rinner iväg men vi dokumenterar skeendet i våra bloggbilder. Härlig bild idag också, så tillbakalutad ska man kanske vara i livet! Din blogg är livfull och varierad och du ser motiv överallt, fångar folk i olika situationer, modigt gatufoto, säger jag. Jag undrar jag vem som har CB:s ande svävande över sig?

  Gilla

 2. Hej Rödtopp..
  Ett jättestort grattis till dina 7 år.. Jag kommer väl upp i fyra år här snart men hade inte windows live spaces försvunnit så hade jag varit kvar där..var där från deras start till slutet sen blev jag flyttad hit..I början tyckte jag att WP var strunt men har nu vant mig även om dom inte har lika mycket finnesser som windows live hade och bara en liten del från windows live finns här många valde andra ställen så vi blev splittrade..

  facebook ja är inte så förtjust i det heller men en del av mina vänner finns numera bara där och jag vill ha kvar kontakten med dom..men säger som du jättemånga av mina vänner bara har slutat att skriva dom har sina bloggar kvar men dom står stilla helt oaktiva..

  Jag tycker att bloggar eller hemsidor man inte använder ska man slänga inte bara låta det stå..
  Och ja jag har fått en del bra vänner här på WP men det är ändå lite dött..

  Men strunt samma jag trivs med att blogga visa bilder eller skriva det som faller mig in och det tänker jag fortsätta med vare sig någon kommenterar eller ej man gör ju trots allt inläggen för och åt sig själv även om det sen är ett plus om någon hälsar på..

  men som sagt ett stort grattis till dina 7 år det är ju en bedrift..
  Kram Nicki

  Gilla

  • Tack Nicki! Ganska intressant hur vi blev präglade av första bloggen vi startade. Jag började blogga på Aftonbladet och det var ett bra ställe att vara på. Det var lätt att följa genom deras speciella system. För långt att förklara.
   Men nu är det som det är. / där bloggade jag i cirka 2 år. så jag fyller egentligen 9, men, men vem vill inte verka yngre än vad man är.;)
   Kram

   Gilla

   • Fniss jaså är du nio 🙂 ja då fyller jag 12 år var på det andra stället i 8 år tror jag.. jag älskar att blogga och kommer fortsätta med det ett bra tag framöver.. kram på dig och ha en fin helg så hörs vi.. Nicki

    Gilla

 3. Grattis me dagen som man säjer i Norge !! Hurra, hurra, hurra för ”födelsedagsbarnet”
  Skrev igår, men gick ju inte iväg utan inloggning. Tredje gången nu som jag skriver dessa enkla rader , för nu när jag skulle skriva igen så ville inte programmet fungera 😦 Borde man slänga allt vad datorer heter och få nåt gjort i stället kanske ?? 🙂

  Gilla

 4. Grattis på 7-års dagen, inte illa med en blogg i skolåldern!
  Och tack för länken och för att du läser och kommenterar hos mig.
  En dagbok är privat, ja – jag skriver sådan också – för där får jag ut ALLT – den ilska jag inte kan publicera på bloggen.
  Bloggen är ju en dagbok på nätet, men man måste ju väga vad man skriver ändå – eftersom vem som helst kan läsa.
  Kram och hoppas såväl gamla som nya läsare ska hitta din blogg – du har fantastiska bilder!

  Gilla

  • Tack för supporten 🙂
   Du vet kanske att du kan ha inlägg i bloggen som kan bara läsas av vissa personer genom att du lösenord skyddar enstaka inlägg eller ha det bara för dig själv.
   Detta kan man göra när man skriver inlägget. Jag har för mig att det ligger där där man ställer in när du vill att inlägget ska publiceras om du inte publicerar på en gång. Deg är ovanför där. Men ska kolla det sen om du inte redan vet det förstås.

   Gilla

 5. Grattis på 7-årsdagen. Jag började också blogga 2007, då på Aftonbladet Blogg som sedan la ner. Vi var flera som då kom över till WP.

  JAG hittade jag redan på den gamla AB-tiden. På senare år har jag blivit sämre på att aktivt följa bloggar och det är nästan bara baraenbildavmig som jag läst regelbundet. Istället har det blivit mycket Instagram och Twitter. Och från den senare följer jag ofta länkar till olika bloggar.

  Har bestämt mig för att bli bättre på att läsa de blogginlägg som verkar intressanta även från de jag följer i WP-läsaren på mobilen. Det handlar bara om att ibland gå in dör och skanna av och inte alltid fastna på Twitter.

  Har bestämt mig att följa fler också och hittade din blogg häromdagen. Gillar det jag sett så här långt. 🙂

  Gilla

  • Tack för ditt besök och din kommentar Inger. Jag började också på AB och flyttade hit när de la av. Vilket jag sörjer egentligen än i dag. Det var kanske inte så snyggt layout, men desto bättre upplägg för att kunna följa folk.
   Ska kolla in din sida, men nu måste jag jobba. 🙂

   Gilla

   • Jag tycker egentligen att WP-appen funkar hyggligt bra för att följa bloggar men saknar också AB-tiden. Min kommentar ovan har jag utvecklat lite ytterligare i ett nyss publicerat inlägg.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.