migrän från helvetet…


Lite off  efter en helvetes natt, då var ju nära att åka in akut. Men jag orkade inte ens med det. Fick en migrän som var skickad direkt från helvetet.
Om det nu var migrän, eller nåt annat som sen spred sig ner mot axlarna också. Ont gjorde och ingen smärtstillande gav lättnad.

Att ens huvud kan göra så ont är ofattbart, och många som aldrig haft ont i huvudet kan inte ens förstå.
Jag åkte inte in för jag vet ändå vad som skulle ha hänt. Jag har gjort det för ca 10 år sen, då jag hade också migrän som efter en veckas smärta accelererade till en nivå jag inte längre stod ut med. Jag försökte lindra smärtan med att trycka bort det onda vilket resulterade i att jag fick extrem öm nacke. Till slut fick jag även feber för kroppen var nog rätt så slut. Öm nacke och febern fick de tro att jag fick hjärnhinneinflammation, och det hjälpte inte att jag sa att jag visste att det inte var så. Ryggmärgsprov ska göras.

Väntan på läkare var ju långt. Jag var inne halv åtta på morgonen. Jag fick ligga på korridoren hela dan bakom en skynke. Ingen tittade åt mig, jag åt inte och inte heller drack jag. En gång tittade en sjuksköterska åt mig och jag frågade henne om hon kunde hämta nåt, men hon tyckte att jag ska göra det själv.  Jag var fruktansvärt dålig så jag hellre svalt.

Klockan 4 på eftermiddag fick jag träffa en läkare som sen gjorde ryggmärgsproven. Det visade inget, men det visste jag redan då. Jag undrade lite försynt att nu när jag ändå är här kunde  inte jag få något åt min outhärdliga smärta. Jo det skulle jag få naturligtvis. Vad helvetes medicinen hette  kommer jag inte ihåg längre men den istället för att lindra så multiplicerade smärtan och jag trodde jag skulle dö.  Nu gjorde jag inte det, men de behöll mig över natten. Kl 18.00 blev jag transporterad till avdelningen och då fick jag en macka. Jag somnade snabbt, och på morgonen blev jag utskriven då jag inte blev sämre under natten. Migränen eller vad det nu var klingade av efter ytterligare två veckor.
Med detta i minnet är inte så konstigt att jag inte gärna åker in akut, för det har ju gått nu 10 år sen detta hände mig, tyvärr som alla vet har inte sjukvården har blivit bättre utan faktiskt sämre.

Annons

12 tankar om “migrän från helvetet…

 1. Örterna kan hjälpa. Har du högt blodtryck eller lågt? Griffonia, Mattram, Rosmarin och Valeriana är bra mot migrän och huvudvärk. Ont i skallen har man ju haft. Men då har jag vetat orsaken. kan inte vara roligt att ha migrän.

  Gilla

  • Blodtrycket är normalt.
   Men så här jätteont brukar jag inte ha, har haft bara en gång får 10-11 år sen.
   Nu är den över man jag är fortfarande lite off. Det tog kraften ur mig.

   Gilla

 2. I have no idea what it’s actually like to have a migrane. I’ve never had one. In fact, I seldome get even mild headaches, and they are quite mild and brief. My mother and older sister are the only family memebers I know of to have migranes.

  I agree with you that it’s best to stay out of hospitals but I’m glad that you went in and got checked out. A few years ago, my best friend’s wife had a severe migrane and didn’t go to the hospital. The following day, she collapsed in the shower and died in my friends arms as he tried to save her. She had a brain aneurysm. He’s been alone ever since, raising their three children.

  So, blue eyes, please take good care of yourself. Watch out for those migranes from hell.

  Gilla

  • Thanks for your words! 🙂 and the stories. 😦
   I often have migraines, have lived with it and can handle it well. Always work with it too.
   But the last one was more extraordinary.
   I hope there will be at least another 10 years before it strikes again.

   Gilla

  • Håll gärna även dina tår med. För det är inte lika skönt som det var i förmiddags.
   Jag kanske tar smärtpiller på eftermiddag. Jag kanske redan borde ha tagit men skjuter upp det ett tag till.

   Gilla

 3. Fy vad jobbigt. Jag lider med dig. Själv har jag väldigt sällan vanlig huvudvärk. Men jag förstår problemet, då jag känner folk med migrän.
  Hoppas den snart släpper och försvinner, för att aldrig mer återkomma.

  Gilla

  • För att aldrig mer återkomma. DET vore nåt. Tyvärr så den har inte försvunnit, jag känner det vagt än och funderar att efter lunch ska jag ta smärtstillande igen. Jag tog igår kväll runt åtta så nu kan bli lagom.
   Det är kämpigt utan att överdriva. Och är glad att hände på helgen och inte när jag jobbar.

   Gilla

 4. Hoppas du är bra nu och att det dröjer minst 10 år till nästa attack från H-vetet.
  Har läst att man numera använder Botox injektioner med stor framgång, men det är väl för dom som går omkring med migrän ofta.. ? eller ??
  Hoppas du är ok nu i alla fall, kram

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.