gatans smycke…


Vår värld är bättre än det var förr. I alla fall i vissa anseende. men på ett annat plan så var mycket som var bättre än det är idag. Hantverket var ett sånt.
Det är  alldeles för lite jag vet egentligen, så jag vet inte heller hur man gjorde t.ex brunnslockar förr. Det enda jag kan  konstatera att de var snygga.
Jag vet inte hur många som ser dessa konstverk, man jag ska kanske börja samla på dem. Nåja inte på riktigt, men bildmässigt.
De här två kommer från Budapest, Ungern:

brunnslock...vattenpost...foto: AntoniaB © 2013 brunnslock...vattenpost...foto: AntoniaB © 2013 brunnslock...vattenpost...foto: AntoniaB © 2013

Annons

6 tankar om “gatans smycke…

 1. Those orifices that look like keyholes; I’m guessing that some tool or frame is used to transport them and put them in place on the sidewalk. I imagine that they are pretty heavy, like a sewer cover.

  Gilla

 2. Mycket vackert! Hantverket var finare förr. Men då hade man slavar i vissa kulturer som kunde sitta där och pilla. Tänker på Kina och kejsarna där slavar fick bygga deras gravar som kunde ta flera år. Herregud! I Sverige har vi tagit bort hantverkarna. Sorgligt nog! Så nu är det brist på såna. Såg att en karl tänkte starta Industripartiet. Verkar intressant! Sossarna tog ju bort lärlingssystemet. Inte bra! Alla skulle gå i gymnasiet – även dom som inte ville. Jag menar – man kan faktiskt bli en bra plåtslagare utan världens matte- och engelskakunsskaper!
  Du har skrivit Vårt värld… Ska nog vara vår värld.

  Gilla

  • Alla kan inte vara akademiker. Hantverkare behövs också. Så nog behövs lärlingar.
   Visst fanns det slavar men det var då länge sen. Det har ju hänt mycket sen slavarnas svåra tid.
   Hantverkarna hade ganska hög status ändå.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.