passande till Plattan…


Idag var jag på Karolinska. Tinnitus skulle undersökas med högteknologiska apparatur.  Det gick så där. Datorn krånglade. Och krånglade och krånglade. Hjälp kallades in och till slut kunde jag lyssna spännande tjut i örat.

Mina  tankarna kretsade mest runt tekniska utrustningar för att slå ihjäl tiden det hela tog… För i detta fall hände ju inget livsavgörande, men vad händer när något sånt inträffar under en mer livsavgörande operation. För vi verkar lita på mer och mer på tekniken utan ens en tanke att det kan gå åt pipan.
Jag kanske har extremt otur men såna saker råkar jag rätt så ofta ut. Men kanske andra gör det också…och det tillhör vardagen att saker inte fungerar som de ska.

Hela området ser för jävligt ut för övrigt.  Undrar när man kan skönja nåt ordning i kaoset, för så där tillstökat har det sett ut sen på 80-talet.

Men jag såg nåt intressant också. Bilderna skulle nog lagts in till Plattanbilderna, och huset borde nog byggts just till plattan.  Det hade vart lite fräckt. Jag gillar huset men den är inte helt klart. Bilden tog jag med min iPhone men ska dit mer en riktig kamera snart för den blir nog väldigt bra på bild. En ganska så häftig hus med snygga böjda former (det syns inte på bild)

rutigt hus...foto: AntoniaB © 2013

rutigt hus...foto: AntoniaB © 2013

Slutresultatet på undersökningen är att jag får leva med det. Tyvärr återigen konstaterades också att jag är extrem känsligt av ovidkommande ljud, som trafik, ständigt pågående renoveringar och grannar med adhd-barn som aldrig kan sitta still ens en endaste sekund samt gråter för det minsta orätt.

Annons

3 tankar om “passande till Plattan…

  1. Du är så rätt! Mitt arbete är att prata till bönder och att börja bra kommunikation med dem om olika problem på gården. Några problem är tekniska och de behöver tekniska lösningar, men vi kan inte glömma att prata med folk. Sociala konsekvenser är viktigt också. Några människor litar inte vetenskap. Jag kan förstå det faktiskt. Jag är en vetenskapskvinna, men jag vet att vetenskap och teknik är inte det enda svaret på problemen. De är inte perfekt och vi kan också ha stora problem från teknik, som du sa.
    Jag har tinnitus också. Jag tror att det aldrig kommer att försvinna. Det blir värre om jag dricker mycket kaffe eller efter höga ljud. När jag måste skriva mycket i arbete, lyssnar jag på klassisk musik. Låg ljudnivå, inte distraherad, perfekt. Det är den enda lösningen jag hittade 😦

    Gilla

  2. Det var bara att klicka gilla när det gäller den andra bilden. Den dränkte mig med glädje, på ett gott sätt, psykedeliskt. Påminner lite om ”Plattans” struktur, triangelformerna. Så vacker bild!!! I den första bilden tycker jag det finns en längtan … på samma sätt som jag förmedlar träd. Om en bättre tid, där vi människor tar hand och värderar varandra på ett bättre sätt än idag.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.