körsbärsträden är i full blom…nu är det vår


Det blev en fullspäckad dag, även målet var enbart körsbärsträden i Kungsträdgården. På vägen dit såg jag en tjej med en karta i handen så jag frågade vart hon skulle. Skeppsholmen, och hon var just åt fel håll. Erbjöd att följa henne en bit. Hon var från Brasilien och stannade i Stockholm några dar. Sen skulle hon till Uppsala.

Här är hon:

Körsbärsträden har verkligen blommat ut. Och tog massor av bilder. Det känns som den blommar tidigt i år, men det kanske de gör så varje år.

Sen kom en man fram och försökte ragga upp mig. Tror jag. Han ville i allafall prata med mig, jag trodde ju att han ville fråga mig vägdirektion. Men ha ville bara prata och jag passade på och frågade om jag fick ta kort på honom. Men jag blev så nervös att bilden blev inget vidare. Jag måste öva mer att fota på folk.  Efter lite mer talk sa jag att jag måste nu gå.  Och så gick jag.

Helt plötsligt så var jag vid Stockholms Synagoga och började ta lite bilder om den med. Kände mig i alla fall mindre blyg än  inför en levande.  Behövde inte känna tidspress om man säger så.

Men efter lite fotografering så kom fram återigen en man. En VAKT. Och undrade vad jag gjorde. Fotograferar…sa jag. Fotograferar vackra byggnader.  Får jag se bilderna? Ja, vad säger man. I en sidogata. Ensam med vakten. Visst…han tittade på bilderna…snygga bilder sa han och så var han borta.  Och jag blev något lättad.

Sen tillbaka till Kungsträdgården. Det är jämt saker som händer där. Så tänkte kolla in lite mer. Såg lite mystiska saker hända så jag blev nyfiken.

Det var alltså konstutställning och förberedelserna var i fullgång. Men jag orkade inte vänta ut så jag gick i Gamla stan och kollade runt slotten.

Och så skrek han ” Ge fan i det att gå in där!!!!!!!!!” JA det var vakten. Det kunde ha blivit en riktigt bra foto OM jag hade tagit den från ett annat håll. Men sån tur har jag förstås inte.  Men här är berättelsen medan vakten gick på sin runda ställde sig en kvinna in i kuren före att bli fotad av sin kille. Och det får man inte…

Och så avslutningstvist ännu mera blommor.

Och så bakade jag ett bröd också. Lite utmattad är jag nog nu. Men vädret var ju fint om än blåsigt. Ganska så mycket blåsigt. Och trots att jag tjatar jämt på mina kunder hur viktigt det med solskyddsfaktor, blev jag bränd på näsan, och nästippen ser ut som ett stoppskylt. 😦
Så var min dag. Hur var ditt?

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.