garanterad äkta bild…tagen av mig…


…min bild är i och för sig inte spektakulär som Terje Hellesøs så omtalade fuskbilder, men den är unik för mig. Mina föräldrar bor på en naturskönt område alldeles under skogen. Jag är där varje år på semester och blir många vändor ute i naturen. Dock ser jag nästan aldrig något djur uppenbara sig. Och när jag väl råkar se en rådjur i skogen försvinner den illa kvick innan jag har hunnit lyfta kameran. Men den här gången var jag på rätt plats i rätt tid när rådjursmamman korsade vägen just framför oss med sin nyfödda unge.
Vi stannade för att inte stressa dem, och jag hann med en bild. En enda bild, för sen var de borta i skogens underbara hemliga värld.

rådjur...foto: AntoniaB © 2010

De verkade nästan lite blyga eller så ville den lilla familjen låtsas som om de inte såg oss. Men allt var över på några sekunder. 🙂

 

Annons

11 tankar om “garanterad äkta bild…tagen av mig…

 1. Men tänk att vilja fuska på det där viset. Skulle jag aldrig göra. Varför gör man det? Nu blev han ju känd på kuppen. Och hans fru med – Malin. Hon fick förklara och ha sig och låg i topp på wordpress i flera dagar. Det är gulligt med rådjur. Ja, dom ser verkligen förlägna ut även fast dom var försvunna på en sekund.

  Gilla

  • Varför gör man det? Jaaaa…han ville spektakulära bilder….och med spektakulära bilder vinner man priser, man blir omtalad. Man blir bäst.
   Alla vi vill vi vara bäst i något. Det är ju en drivkraft. Bekräftelse vill vi ha också.
   Vissa har tur , medan andra får kämpa så att det blöder och ändå kommer ingen vart.
   Andra väljer fuskens väg.
   Nu blev han avslöjad. En lite lögn blev till stor och sen ännu större. Vem vet om han inte hade avslöjats så hade vi inom kort även gepard i våra skogar eller i alla fall nån snöleopard. En sällsynt art som har visat upp sin tryne just när Terje va ute och lurpassade.
   Nu är han ännu mer känd, så klart…möjligen lite skamsen, men prisen får han behålla.
   Och jag tror att han kan fortsätta tävla också, möjligen blir hans bilder synade under Hubbles teleskop.
   Och i dagens värld är väl huvudsaken att man blir känd. Hur man blir känd har numera ingen som helst betydelse. Han blir aldrig glömt. Han är nu inskriven för all framtid i böckerna.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.