sommar i Stockholm…


Det är en märklig känsla att vara i Stockholm på sommaren.  Det blir så lugnt.  Få bilar på gatan och ännu mindre folk som strömmar till jobbet.  Underbart.

Jag minns en sommar i början av 80-talet. Då hade Sverige fortfarande ett stark ekonomi, och folk hade pengar.  Då lämnade alla staden. Verkligen alla, det var nästan en kuslig stämning på gatorna. Overkligt som om några från yttre rymden har kidnappat stans invånare.  Och turisterna lyste med sin frånvaro. Världen har inte upptäckt än hur vacker Stockholm är på sommaren.

Så jag och några andra hade staden för oss själva.  I mitt hus där jag fortfarande bor var ingen hemma. Tomt på mänskligt närvaro.  Skönt var att slippa renoverande grannar, som var heller inte inne som det är idag ( renoveringen som inte var inne). Och var inte heller några barn ens påtänkta, ännu mindre tillverkade,  definitivt var ju ingen hemma.

Några veckor till sen allting är det  som vanligt. Storstadsliv i stressens tecken kommer tillbaka.Allt blir som vanligt.

kvar i stan...foto: AntoniaB © 2011

Annons

4 tankar om “sommar i Stockholm…

 1. Instämmer med föregående kommentar att bilden är suveränt bra!

  Jag har också upplevt den där märkliga känslan av sommartom stad. Fast inte i Karlstad där det oftast är mer folk på sommaren.

  Gilla

  • Tack för komplimangen.
   Jag antar att folk har lämnat Stockholm, medan andra städer blir knökfulla, Och Gottland klarar sig bara med nöd och näppe från att sjunka.

   Gilla

 2. +++++ för den kontrastrika bilden. Obs: tecknen är plussymboler! Verkligen INTE de snarlika religiösa symbolerna, upptäckte i efterhand att det såg lite konstigt ut. Om man ska vara lite negativ om sommaren så är det ju B- och C-lagens glada tid. Exvis chefen på 7Eleven runt hörnet beklagade sig nyss kraftfullt. Nya livsmedel kommer 22.30 imorgon. Kanske. Och kanske blir det rätt varor också. Och kanske stannar det levererande fordonet på rätt plats vid butiken – inte framför, utan bakom (vid lagerdelen). Chefsstackarn hade nyss tvingats byta ut idag felaktigt levererade mjölkförpackningar med dagens datum som ”bäst före”. Men så här är det ju alltid på sommaren, tröstade jag karlstackarn med. Exvis även på SVT:s nyhetsredaktion i fredags, kunde jag ha lagt till. Men gjorde inte.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.