idag är inte igår…


Idag är det  svårt att finna sig i ledet. Fler och fler som avviker. Och vill inte det det majoriteten finner gångbar. Vissa skapar rubriker genom att spränga en stad och skjuter oskyldiga människor urskillningslöst.  Det har hänt förr och tyvärr kommer det att hända igen. Men varför???… Vad är det som driver en människa till att ta livet av andra människor?  Kan man ens förstå det?
Det kommer säkerligen att ta tid att förstå om ens det går att förstå.
Vi kommer att spekulera, kunniga kommer att uttala sig, media kommer hänga i klasar runt hans gestalt. Han kommer att uttala sig på ett eller annat sätt, skriva böcker, filmrättigheterna är redan igång ( en gissning bara). Vad som än händer har han nu skrivit in sitt namn i historien. Det går inte att deleta. Det går inte att glömma.

Kan du inte va bäst bli värst.Och vissa lyckas med den gång på gång på gång…

Jag var inne i Stockholms inre delar. Det var mer folk än man skulle tro. Regeringen var bevakat, men annars var ju allt som vanligt.

Anders Behring Breivik. Så heter gutten. Runt 100 döda. Det är ofattbar. Det är oehört svårt att ta in att en enda människa kan skjuta så många.

Mina tankar går till dem anhöriga och önskar att man skulle kunna göra nåt för dem.

Annons

3 tankar om “idag är inte igår…

  1. Vi vet säkert betydligt mer om universum än om den enskilda människans hjärna … Nu gäller det att detta ofattbara inte har någon som helst smittoeffekt till andra dårar …

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.