hade jag vetat det…då


Man hör ofta hade jag vetat det hade jag inte gjort det. Men är det sant?  Jag skulle inte tro det. Jag träffar dagligen människor som jag ibland avvisar från behandling. Och de blir väldigt besvikna.  Och trots mina försök till att förklara varför de inte ska göra behandlingen vill de inte lyssna.  Ibland får jag höra också att de då går till någon annan.
Det får de göra, ansvaret är inte mitt längre.

Nu är det narkolepsi på allas läppar. Många uttalar sig om att om dem hade vetat det innan så hade de aldrig tagit vaccinet. Det är ju lätt att säga efteråt. Dessutom har många varnat redan innan, men det är få  som ville lyssna.

Kollar man vilka biverkningar mediciner har så är biverkningarna är inte få. De flesta av oss får inte heller problem men några säkert reagerar kraftig.

Samma sak med skönhetsoperationer. Om jag hade vetat det innan så hade jag aldrig gjort det.  Nej. Så enkelt är det inte. Får du veta sanningen och blir avrådd från ett ingrepp så går du till nästa läkare för han kan kanske göra det, han kanske har en annan metod…är skickligare…osv…osv.
Först i efterhand man drar sina klokheter fram.  Och då är det ofta för sent.

Undrar hur stort roll media hade i att blåsa upp svininfluensan till en hysteri. Jämför man Sverige med länder som inte har massvaccinerat ser man inte heller nåt skillnad som är nämnvärt. Ingen land har mist halva sin befolkning i detta farsot.

Det är självklart att det är synd om dem som har drabbats av narkolepsi. Hoppas att de kommer få all hjälp de kan behöva för att fungera så normalt nu bara kan.  Och att hjälpen inte försvinner på vägen för man till slut glömmer bort att de finns och de var de lydiga som följde statens råd att vacciner sig.

Mer om influensan kan läsas hos Palena Inn, hon belyste alla problem redan när det var som mest aktuellt.
Och nu vill man vaccinera barn mot magsjuka.  Hoppas att man inte begår samma misstag som med svininfluensan. Visst har vaccin hjläpt mot polio och andra allvarliga sjukdomar, men är det lösning på allt? Tror inte det.  För det kommer bara dyka upp ny sjukdom istället som man sen vill vaccinera emot.  Blir till slut en ond cirkel.

AB, AB, Expressen,

Annons

2 tankar om “hade jag vetat det…då

  1. Det kom ju ingen farsot. Klart media är stor bov i skulden. De ville att alla skulle vaccinera sig. Det är skandal om du frågar mig. Efterklok! Nä, man ska stämma i bäcken och kanske först och främst inse att vi har ett immunförsvar och vi ska stärka det på naturlig väg.

    Gilla

  2. Fast med infuensavaccinet så lovade ju de flesta läkare dyrt och heligt att det inte var värre än.. kommer inte ihåg, men det kan ha varit pencilin.. Och de sa också att de avrådde starkt från att inte vaccinera sig. Vad ska man då tro som förälder?! Hade man vetat att en relativt vanlig biverkning hade varit narcolpsi så hade man kanske låtit bli. Det är ju svårt att sia om i efterhand.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.