girighet känner inga gränser…


foto från DN - vulkanutbrott

Visst jag känner till tesen hur tillgång och efterfrågan kan hänga ihop. Men personligen tycker jag att det är rutten om inte att säga omänskligt att höja hotellpriserna för att tusentals människor strandsatta runt om i världen. Strandsatta  på grund av vulkanutbrott i Island.

Visst kan jag förstå att man höjer priser tex. inför kungabröllop eller konferenser eller diverse andra planerade tillkomsten.. Det är ganska så fritt val för besökarna att delta eller låta bli eller boka i tid, eller bara betala det det kostar just då. Men gillar verkligen inte att man utnyttjar människor som inte har ett val.Visst kan den berömda paraplysäljare ta ut hutlöst betalt vid plötsligt skyfall. Men jag kan välja att bli blött och gå vidare också. Men vad har en barnfamilj att välja på? Ska de övernatta på gatan?

Någonting har gått fel i det fria prissättningen när man inte längre kan vara mänsklig. Vad blir nästa? Höja medicinpriser, matpriser, priser på hjälpinsatser när något land drabbas av ett katastrof. Visst hjälper vi, men först höjer allt till ockerpriser. Och när ni har återhämtat er ska vi ta rejält betalt. För såna är vi.

DN

Annons

En tanke på “girighet känner inga gränser…

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.