Skitig Stockholm


Många skriver om hur fint rimfrosten har lagt sig i naturen.  Kan tänka mig att det är fint . Bra mycket finare en Stockholms skitiga gator.

Alla röker utomhus. Och det får de gärna göra för mig, men varför städas inte upp av restauranger och dansställen alla dessa 100- tals fimpar som ligger kvar runt om ingångarna? Har de inget ansvar? Och om det inte är deras ansvar, vems är det då? Vindens?

Restaurangen Grappa i samma hus som jag jobbar i, har lagt ner miljoner på renoveringen av lokalen. Under sommar halvåret hade de en rödmatta utlagt på uteserveringen för att göra det snyggare.  Kan tilläggas under den tiden den låg där har aldrig sopats upp den en endaste gång.  Hösten kom. Mattan togs bort. Och slängdes på den lilla gräsplätten som är framför restaurangen.  Och där ligger den kvar än. Han har antagligen inte råd att frakta bort den. Eller tänker han lägga den tillbaka till våren?   Snyggt. Och fräscht.

Såg faktiskt idag en tjej här på min gata – jag vet inte om hon var ett fall för psykvård eller bara extrem renlig- hon plockade upp hela gatans skräp. I en plastpåse. I andra handen hade hon sin handväska. Snygg klädd var hon också. Hon kanske fick nog.

Annons

3 tankar om “Skitig Stockholm

 1. Fimpar och snusresten är för äckligt att se liggandes på trottoarer och gator. Visst tar rimfrosten bort en del men äckligt finns kvar ändå. Fattar inte varför de som röker inte kan fimpa sina cig och sedan kasta dem någon annanstans än på gatan.

  Gilla

 2. Kan hålla med om att städningen i Sverige är en katastrof ibland, speciellt fimpar verkar vara något som folk fått för sig kan ligga kvar på gator, trottoarer och gräsmattor. Nu har jag ju iof rest en del i utlandet och det är inte mycket bättre där- förutom på de stora turistorterna, speciellt Gran Canaria där de gärna spolar huvudgator, krattar sandstranden, varje morgon. Att folk inte har vett att använda askoppar och papperskorgar är synd och skam.

  Gilla

 3. Hej
  Ja just dessa dagar är jag nog hellre här i Karlstad än i Stockholm.Men efter helgerna blir det säkert en tur dit.
  Vad är det för butik på St Eriksgatan som ni har? Vore kul att kika in när jag är uppe nästa gång.
  🙂

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.