ge mig ditt lillfinger och jag slukar hela dig…


Sett i stan idag på Sergelgatan.

En tiggerska går fram till en ung kille. Han har känslor och tar fram sin plånbok och lägger några kronor i hennes pappersmugg.  Han vill gå vidare men nej… tiggerskan är inte nöjd. Tigger vidare och håller i honom. Följer med….Han ger lite mer mynt.
Flickvännen väntar på honom, kanske ville han visa sitt hjärta av guld, eller så är han alltid givmild.
Tiggerskan är fortfarande inte nöjd. Hon vill inte släppa honom.  Hon såg ju att han hade mer pengar i plånboken. Så hon håller i honom.  Vet inte hur det slutade jag tog min bild och jag gick jag vidare.

tiggerskan...foto: AntoniaB © 2013
Och så är det. Först var de några få, sen blev de flera, nu vimlar det  av tiggare i stan och t-bana. Ingen säger till utan väntar till allt blir helt ohanterbart.

Ja, ge mig ditt lillfinger och jag slukar hela dig.

8 tankar om “ge mig ditt lillfinger och jag slukar hela dig…

  1. As usual, I translate your words into english (google traductor is better in english than in spanish).

    Here we have the same problem for many years ago.

    At last the people, fed up with the problem, dont help nobody because you never know when is a fake or when the need is really true.

    Its a pitty because how we said in Spain ” the good man pay for the sinners”

    Gilla

  2. Många av dessa så kallade tiggare är väldigt utstuderade ficktjuvar, ligor som far omkring. Så håll hårt i plånbok och bh.
    För ett halvår sedan var du lite timid. Nu jäklar är du där direkt, som ett nyhetsankare och dokumenterar .:) Blir lite avundsjuk på dig.

    Gilla

    • Jag har ju levt ganska så nära de och har ju ingen romantiska tankar om gruppen. Jag har också hört av mina romerska kunder vilka språkbruk de använder när de inte får pengar och tror att ingen förstår vad de säger. Hon blev urförbannad på tiggerskan och tvingade av henne från t-banan.
      Retar mig också att journalister går på uppenbara lögner från en folkgrupp som inte alls har svårt för att ljuga.
      För att de följde en grupp så tror de att allt de säger är sanning. För självklart skulle de erkänna för journalister att de är organiserade. Hur naiv får man vara. En journalist? Herre min skapare.
      Nu ett halvt år senare har de nu sagt ( journalisterna ) att visst är de organiserade.
      Det finns en bok kan rekommendera att läsa. Den försöker ge en positiv blid om folkgruppen dock är jag osäker om den lyckas, men kanske förstår lite mer om hur de är funtade. Den heter ” Begrav mig stående”
      När jag är ute så har jag alltid ögonen med mig. Jag vet att många av de oerhört skickliga i att tjuva och jag vill inte bli av med någonting.
      🙂

      Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.