hur mår jag egentligen


Kanske inte så bra. Fredags natten den 25 november var jag tvungen att kontakta 1177.Något var fel. och blodtrycket var över 200.. Det kändes konstigt – ena ögonlocket gick inte ner på vänster sidan, och munnen kändes som om jag fick filers eller nåt, men väldigt onaturligt.
1177 tyckte att jag måste prata med 112, och efter en stund skickades en ambulans.
Jag kördes till St.Göransjukhuset. klockan var då runt 11 på natten. Jag fick vänta i korridoren. Satt på en pall då jag inte ville ligga på bår. Blodprov togs, blodtrycket kollades samt sattes en kanyl i handryggen. De skulle göra en skiktröntgen. Vid 2 på natten blev jag röntgat, men innan kollades i näsan för Covid.

Sen var det väntan igen och vid kl 4 blev jag inlagd över natten. I ett fönsterlöst rum utan toalett eller dusch.

Under natten kollades blodtrycket flera gånger och den ville inte gå ner, trots att jag fick blodtryckssänkande medicin i sjukhuset.Även var jag kopplad till hjärtövervakning. Så det var väldigt jobbigt att gå på toalett och var alltid tvungen att ringa efter nån. Och av någon anledning var jag extremt kissnödig den här natten.
Blodprov togs också på natten och även sockret kollades.
Vid sex på morgonen somnade jag och kl 7 blev jag vekt för frukost.
Sen blev det väntan på läkaren och de är få på lördagar. Sen blev det dags för lunch. 5 rätters.Med många valmöjligheter. Men jag kände ingen hunger så jag beställde en miniostpaj och en äppelkaka med vaniljkräm. Jag fick bara äppelkakan. Det andra tog slut tydligen.
All personal var av utländsk ursprung och jag fick fråga flera gånger om vad de säger.

Vid 2 -3 tiden kom läkaren. Nu fick jag veta att jag inte fick stroke, som jag var rädd förr. Det jag har är Bell´s pares. Halva min ansikte är förlamade, kan prata, men vissa saker blir lite otydliga dock. Man känner sig som en mähä.Jag fick utskrivet höga doser kortison och jag är på avtrappning just nu av dem.

Vad som orsaker Bell´s pares vet man inte till hundra procent, möjligen bältros i örat. Jag funderar på att ca 2 veckor innan tog jag influensavaccin, och kanske den triggade i gång det hela.
Det är svårt att äta, lika knepigt att dricka. Lättast att äta småbitar av mat.

Tandborstning är också roligt. För att skölja munnen får jag knipa ihop med hjälp av fingrarna, annars blir det som en sprutande fontän.

Onekligen är det svart att prata. Snackar jag mycket blir det jobbigt, och känns en kramp i munnen. Jag börjar känna också nervtrådarna som blev förlamade och de börjar göra ont. Och smärta är det värsta jag vet.

Det kan ta upp till ett halvt år innan man blir bra.
Jag skickades till Ögon-näsa-hals läkare. Vet inte varför. Hon bara kollade allmänt. Sen ska jag till kardiologen på onsdag för att kolla blodtrycket. Den är fortfarande är hög. Det jobbigaste är kanske just att man ska behöva vänta länge till nästa läkaren när man ändå har svårt problem. Just nu är den 188/86 trots att jag tar 2 olika tabletter.

Inatt sov jag bara 4 timmar. Säkert kortisonet jag äter som gör det. Det gör inget egentligen, men kan inte läsa just nu, då ögonen bör villa.

Jag känner inte mig på topp helt klart, får se hur det blir med bloggandet. Men jag ville bara berätta varför det blev tyst.

Dessutom gick min skrivare sönder och var tvungen att köpa nytt. Sen gick inte att få igång den trots 2 timmars support från Epson, den avbröts abrupt och de ringde aldrig tillbaka.
Även min kassaapparat i jobbet började krångla och när jag ringde för hjälp fick jag veta att de inte längre supportrar och att jag bör köpa en ny.
Jag vet inte om jag hinner att läsa mig i kapp allas bloggar och kommentarer. Just nu känns det övermäktig med ett stirrande öga.

Idag blir det inte heller nån foto. .

Annons

9 tankar om “hur mår jag egentligen

 1. Att trycka gilla här känns lite galet… Men gillar att du berättar vad som hänt.
  Har två bekanta som råkat ut för ansiktsförlamning. Tog tid innan det blev bra igen.
  Beskrivningen av hur det är att ligga på sjukhus, där man är rätt hjälplös men ändå får hjälp, är intressant läsning. Känner själv tacksamhet för varje frisk dag.

  Gilla

  • Ja, man ska känna tacksamhet att man är frisk. Och jag känner också tacksamhet att det inte var stroke, även om det kommer ta tid innan jag känner igen mig när jag tittar i spegeln.

   Gilla

 2. Vad tråkigt att läsa, Antonia! Hoppas att det inte är biverkningar efter vaccinationen. Man hör så mycket sådant nuförtiden. Ta det lugnt, stressa inte och bloggvärlden är kvar, oavsett.
  Krya på dig och ta hand om dig!

  Gillad av 1 person

  • Tack så mycket. Kristallina!
   Läkaren inte uteslöt influensavaccinet. Gjorde också en anmälan till Läkemedelsverket för säkerhets skull.
   Och nu är det bara att vänta tills jag känner igen mig igen.

   Gillad av 1 person

 3. Nej stackars dig Antonia och ja jag har saknat dig men jag trodde att du helt enkelt var less på att blogga eller på att svara på kommentarer..Jag är glad att du inte fått någon stroke det är otäckt du minns väl photoria..😢 hoppas verkligen att du snart repar dig och att du blir lite bättre dag för dag även om det kommer att ta tid.. influensa sprutorna börjar bli lite läskiga jag känner en kille som blev riktigt sjuk av sprutan han har varit sjukskriven i sex månader nu han är 40 ,år.. var rädd om dig nu och jag ska titta in dagligen här nu för att se att du är okay stor kram Nicki..🙏👍🤗🧡

  Gillad av 1 person

  • Tack Nicki för dina ord. 🌸
   Jag tänker faktiskt på Photoria ganska så ofta och undrar hur det gick med honom. Det får vi säkert aldrig veta.
   Jag ska till magnet röntgen, men har inte fått tid än.
   Jag jobbar för att det är ju ingen fel på mig annars. Men vill inte gärna prata, då det är jobbigt och känner mig ovärdig.
   Kan ta upp till ett halvt år innan jag är helt återställd.
   Värkar som flera som har haft detta, min kund berättade att hon hade 2 gånger, när hon var yngre. En annan sa att hennes väninnas son har det just nu.
   Sen om det är influenavaccinet som orsakade vet man ju ingen. Det är bara min teori och läkaren uteslöt det inte heller.
   Ha det gott Nicki
   Kram!🤗🎄

   Gilla

 4. Vad rädd du måste ha varit när du trodde att det var stroke du hade fått. Inte roligt med ansiktsförlamning heller, men det ska du ju blir frisk ifrån även om det tar tid. Blodtrycket kanske hänger ihop med allt kring situationen med sjukdomen. Bra att du blir ordentligt genomgången även om det tar lite tid. Sen undrar jag om du inte skulle kunna lyssna på ljudböcker nu när det inte är så lätt med läsandet? Det är min räddning för att kunna sova överhuvudtaget.

  Jag tänkte att du kanske var sjuk eller så hade du åkt utomlands. Men hade du tidsinställt inläggen, det finns ju flera efter den 25 november? Klart att du inte ska ge dig på att komma i kapp på bloggarna, du ska ta det lugnt och sköta om dig och göra det du orkar och vill så att du mår bra. Möjligtvis kan du göra några fotoinlägg om du känner för det och om det gör dig gladare. Ta hand om dig Antonia!
  Kram

  Gilla

  • Tack så mycket för dina fina ord.
   Jag behåll lugnat och kände inte så där jätte mycket. Kanske var jag mer lite apatiskt. Och funderade på vad nästa steg ska bli. Men jag var jätteglad över att det inte var stroke.
   Jag blir nog lugnare när man kan få blodtrycket normalare igen.
   Det var för ett halvår sen som kollades alla mina värden och allt var bra tom kolesterolet. Jag till och med frågade doktorn vart tog all choklad vägen?
   Det är en tröst att jag kommer bli bra, men det är jobbigt att träffa med folk, och se så ful ut. Den är inte för min fördel, även om min mun kröker sig som på Elvis Presley, Medan andra sidan ser ut som en misslyckad botoxanfall. Stel och något hängig.

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.