hur jag blev av med mina objudna gäster…


Slumpen kan göra under. Jag har problem med bananflugor nästan året runt. Jättejobbigt när de också kalasar på mig. Jag har inte ätit frukt nu i åratal och om jag köper ändå äter jag upp med en gång och går jag ner och slänger det som är oätbar.

Den kommer från grannen med spindlarna. Alternativt linden utanför fönstren, men de blommar inte på vintern. Så kvarstår grannen.
I helgen som gick skulle rengöra en silverring och jag brukar koka upp den i en blandning av vatten och Yes. Men nu hade jag inte tid att bevaka uppkoket (den kan lätt koka över) så jag la lite mer Yes i het vatten och för säkerhets skull sprayade en hel del Ajax fönsterputs i blandningen. Blandat allt ihop med fingret och la i ringen. Sen fortsatte med andra pysslar hemma. Då och då kollade om smutsen började lossna från ringen och då såg ja att jag det lossnade en lite klump. Ett par timmar senare var 3 klumpar på botten av glaset.

Men sen undrade varför låg inte klumparna vid ringen. Och då tittade jag noggrannare. Det var ingen smuts från ringen utan det var bananflugorna som låg på bottnen.

Naturligtvis har jag testat receptet som innehöll ättika och Yes och vatten, men jag bara står inte ut med lukten av ättikan.
Men nu vet jag att man kan göra flygfällan utan ättika också. Jippi. Nu blir jag av med de objudna gästerna.

Annons

6 tankar om “hur jag blev av med mina objudna gäster…

    • Det hänger ihop med texten alls. Det var når jag ville dela med er, för var jag än läser hur man ska gå tillväga så stor ju att man ska ättika i. Och jag står inte ut med ättiklukten. Men jag hade ingen passande bild.

      Gilla

  1. Egentligen kan du göra det med vad som helst bara de gillar det. Saft t.ex. men det viktigaste är att det finns en droppe diskmedel med i. Det gör att ytspänningen av vätskan försvinner och därför drunknar dem direkt. Bra gjort. Jag tar äppelcidervinäger, vatten och en droppe diskmedel.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.