förfallets skönhet.


Svårt att förklara varför jag gillar förfall. Egentligen borde man inte göra det men jag kan inte motstå. Min far fattar inte alls vurmen. Han ser bara ett hus som bör rivas eller återställas. Och jag ser skönhet, vemod, historia med mera. Ja, antingen gillar man förfall eller så gör man inte det.

Huset kommer antagligen bli renoverad, då staden är en historisk stad och varje byggnad är viktig. Men kan ändå ta långt tid för troligen är nån arvstvist som stoppar upp det hela i åratal.

Annons

13 tankar om “förfallets skönhet.

 1. Det finns mycket i förfall. Vemod och historia, som du nämner, men också annat för någon med kamera. Annorlunda än det förväntade; former, färger, texturer, mönster… förfallet skapar nya konstellationer, oväntade strukturer, målar nya tavlor. Som på din bild där den färgade putsen sakta kryper slingrande uppåt, där fönsterbågens järndetaljer märks för att de har rostat, där den trasiga rutan är en spännande tavla i sig med de vassa skrävorna… Ja, ett vackert förfall har du fotat här. Enkelt men detaljrikt om man synar bilden.

  Gillad av 1 person

  • Och du skriver en liten miniroman. Fantastiskt. glädje att läsa. Du är ordmästare. jag tar tid för dig, vilket jag ofta inte har. Jag själv vill koka ner det mesta till bara stjärnan.
   Det har hänt en hel del småsaker med mig som jag funderar på att skriva om och försöker koka ner till korta texter. Dock inte har hänt några novellistiska saker men lite för att det var allt hända på samma dag. Så det blev lite för mycket för mitt sinne.

   Gillad av 1 person

 2. Perhaps the difference between a practical person and an artist. You’re definitely an artist. I’ve always loved things with patina of age or in varying levels of decay. I love the Autumn when everything is falling away toward winter. So beautiful! As you say, it holds history and stories of summer and spring – sad but also rich with meaning.

  Gilla

  • Thank you for your kind words and thoughts. Have the same feelings about autumn as you, which is my favorite season. There is so much to see then regardless of the weather.
   You’re probably right about being practical or artistic. But can be a bit of both.
   Interesting that just this morning I thought of you.. and wondered how you are.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.