soldyrk.


Man kan aldrig få för mycket av de sköna strålarna. Eller? Jag solade i helgen från 8.30 till 9.30 på morgonen. Och tro det eller ej så fick jag lite klädsam färg. Och så nu har jag också mindre klädsamma utslag också . Solallergi. Jippi…som jag längtade. Eländigt. Att man aldrig kan vara fin.

Nu vill jag inte bli jättebrun men lite klädsam färg vore inte helt fel. Men det verkar som mycket begärt av naturen och min kropp. De är definitivt inte är i synkron.

7 tankar om “soldyrk.

  • Det var värre med soleksemet för 20 år sen när jag fick det första gången. Då blev jag helt täckt över ansiktet, halsen , bakom örat..var inte klädsamt för fem öre. Var heltäckande.
   Om vädret höll sig på samma nivå då lugnade ner sig och blommade upp när värmen tog till igen.
   Det är osäker om det var solallergi. Jag tror mer på att det var en sorts värmeallergi. Jag fick det även när jag gjorde hårt fysiskt arbete eller när jag blev febrigt osv. Men numera får jag bara några få utslag som en liten påminnelse. Så att jag inte ska glömma hur illa det kan bli.

   Gilla

 1. Troligen kan man få för mycket av de goda gällande solen också – men om man är lite försiktig och håller sig till en timme eller två kanske det är ok 🙂 Och så finns det ju skyddskrämer.
  Härligt nu ändå med vår, snart sommar och varmare, långa ljusa dagar.

  Gillad av 1 person

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.