sällsynt vy.


Den här vyn blir mer och mer sällsynt. Numera stora båtar som skymmer de här gamla och vackra husen. Jag gillar mångsidigheten i dessa hus. Rytmen. Inget hus den andra likt. Bredden, höjden, färgerna – kanske inte syns så mycket nu på grund av dimman, men det går att ana. Och just den här oregelbundenheten jag saknar i de moderna husbyggandet.

Jag läste nyligen att Gerd Wingårdh uppburen arkitekt skulle helst riva Östermalm, och ersätta med nytt och modernt för man ska omfamna dagens utveckling. Ska det va det nya att riva gamla och bygga nytt? Är det bara antingen eller? Kan inte de samexistera?
Kanske borde man hitta rytmen först innan monotonin.

Annons

8 tankar om “sällsynt vy.

  1. Ja den här vyn är fin och jag håller inte med om att man ska riva Östermalm och bygga nytt Stockholm är ju känd för sina gamla och vackra stadsdelar så tummen ner för Gerts förslag.. Kram..

    Gillad av 1 person

  2. Förstår att du tycker om det, det är en vacker vy. Det är lite olika med det som byggs nu, ibland är det också oregelbundet, med en hel del detaljer och annat vackert, men visst finns det gott om monotoni. Minns att du skrivit att det ofta är stora båtar i vägen nuförtiden. Vackert dimmigt foto!

    Gilla

  3. I love old construction where each landowner built their own way. I definitely don’t enjoy the newly developed ”cookie cutter” areas where everything is the same and designed all at once to go together. Organic development that creates a mixture of old and new can be very beautiful. It’s what I like about New York.

    Gillad av 1 person

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.