det svänger här.


Underrubrik: Tur eller otur?

Idag var jag hos läkaren för att gå igenom mina blodvärlden. Varför jag inte mår bra kom ju inte fram för allt ser bara toppen ut, Han konstaterade att jag kommer definitivt inte dö i hjärtinfarkt. Kolesterol toppen fettdepoer eller vad de nu heter också super, levern är som ny m.m

Och jag som äter smör med smör och mycket sött och choklad. Ibland kan hjärtslaget stanna upp en sekund, så det kommer kollas igen i september.

Jag kan konstatera att allt bara är bra så det är ju tur.

Sen har vi dagens otur eller tur. Som det är så vanligt är någon renoverar i huset. IGEN. Köket ska bytas och säkert annat också. Det innebär naturligtvis nedsmutsning och det var det jag ville åtgärda innan jag kom in i huset och försökte sparka bort puts, så att inte folk drar in det till mitt jobb. Och då hände det. Jag sänkte troligen garden och orkade inte lyfta benen tillräckligt så jag snubblade på den upphöjningen som finns innan porten. Jag föll med en rakets hastighet och blev liggande. Kände hur knäna fick en rejäl skrap och höger handflatan. Jag var skakig och det är jag fortfarande. Värst var det att jag hamnade på rygg, tog upp hela utrymmet i kuren, kände mig som en insekt som inte kan vända sig på rätt köl. Till slut fixade jag det och rullade runt. Konstaterade att allt verkade obruten och att man är inte längre så smidigt som man var förr. Så det är ju ändå tur…eller hur?

(Jag måste säga att jag känner mig lite nere. Det gör jag.)

Annons

12 tankar om “det svänger här.

 1. Usch, det där med att ramla – kan sluta mycket illa.
  Annars bra att dina värden är bra. Jag vet hur det känns med rytmstörningar i hjärtat, att det stannar upp ibland eller att det rusar.
  Du har sinne för former, det visar det här fotot.

  Gilla

  • Tack Carita.
   Det där fallet här om dag. Det är nu jag har problem och har bokstavligen svårt att komma ur sängen då för det minsta rörelsen får jag kram i ryggen och ligger bara där och funderar hur kommer jag upp. Under dagen måste jag se upp också hur jag sitter.
   Nåväl…går det säkert över med tiden.

   Gilla

 2. Tur i oturen kallas det väl. Jag bröt handleden när jag föll på parkeringsplatsen för 3 år sedan.
  Hade samma problem med hjärtslagen för massor år sedan och fick tabletter ett tag. Därefter funkade det normalt igen. Kallas för Arytmier eller hjärtrytmrubbningar. Hoppas att mätningen går bra den här gången.

  Gillad av 1 person

  • Tydligen många bryter handled vid fall. Hoppas att din handled läkte fint.
   Läkare frågade om jag brukade svimma, men det har jag inte gjort. Ska bli en mätning till i september. Kanske var bara en tillfällighet.
   Stressad är jag inte heller. Det visade blodprovet också.
   Överhuvudtaget verkar jag må toppen 😊 men varför mår jag inte bra då. 🤣
   Kanske det är det då som kallas psykiskt ohälsa.
   Mätningen är klar snart och tar av den om en halvtimme. Sen går jag och ger mat till grannens katt 🐈 som försvann så fort jag kom in i deras lägenhet och visade sig inte igen medan jag var där. Synd då jag hade velat gosa med henne lite. Hon är nog osocial. 😵‍💫

   Gillad av 1 person

   • Helt normalt beteende för en katt. En hund hade kommit fram till dig.
    Det tog 14 timmar tills handleden var gipsad. Vill inte göra om det. Sedan skulle det opereras för att de tyckte rörligheten kommer att försvagas mycket. Jag sa nej till operationen och har inga som helst problem med handleden. Kan röra den precis som innan. 😜

    Gillad av 1 person

    • 14 timmar!!!!!!!!!!!!!! Omänskligt. En av mina kunder sa att man ska se upp med kirurger, de är alldeles för glada i att operera. 😆
     Katten är lite märkligt fortfarande. En ögontjänare med stora mått. Hon är jätte kelig och buffar på mina ben, spinner högt gör hon också. Så jag njuter ett litet tag, men jag vet att det är bara ett spel för galleriet. Hon vill bara ha mat. Sen försvinner hon och sätter sig ner på avstånd eller går i i sovrummet.
     Kommer inte fram mer.

     Gillad av 1 person

 3. Snyggt med svängen och så ser jag plafonden som samspelar med den!

  Toppen att alla värden var så bra. Mitt hjärta fladdrar mest hela tiden och slår väldigt oregelbundet och så har jag fått hela släktens alla hälsoproblem, lite orättvist känns det som ibland.

  Jag förstår att du känner dig lite nere, man blir chockad när man faller så där, det går så fort. Tur i oturen får man väl säga att det var att det inte gick riktigt illa. Hoppas att du har återhämtat dig!

  Gillad av 1 person

  • Jag känner med dig…det är orättvist att du har fått alla andras hälsoproblem. Det skulle räcka med en, eller helst inget alls.
   Jag somnade tidigare igår och sov som en stock. Märkligt hur ett sånt fall tar ens krafter. Jag tror att hjärnan blev också påverkad, då jag hittade inte alla ord som jag ville säga igår. Men nu har jag hittat alla och ordningen är återställt, förutom att det gör ont på en massa ställen.
   Imorgon ska göras en 24-timmars blodtrycksmätning till då de tidigare 2 inte lyckades och inget registrerades, trots att den pumpade precis som det ska.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.