stil.


En stilig man i sina bästa år. Jag gillar den. Jag gillar att han avviker från det normativt som råder. Han säkert inte grubblar över elräkningar som faller in i en mejlbox.

Men det gör jag.
Nu har man separerat den tidigare elräkningen och nu får vi 2 räkningar.
Jag kan nästan höra förklaringen att det är för att vi ska lättare se vad som är vad. Kanske har vissa problem med det, men det har inte jag. Det ena A4 visar elförbrukning och den andra elnätskostnaderna. Jag vet inte hur det är i en villa, men i lägenheter är elkostnader inte så höga, däremot elnät kostnaden är det dubbla. Minst.
Nu när räkningen är delade i två separata räkningar känns räkningen annorlunda. Inte så farligt högt kan man tycka på delad räkning. Det är precis som man handlar andra varor och ser man alltid 99.90 som pris. Man lurar hjärnan.

De har redan höjt eller ska just höja abonnemangsavgiften med 10 kr. Det är en månadskostnad. Jag har alltid undrat varför vi har abonnemang på elen. Obegripligt. Och går inte påverka lika litet som man inte kan påverka elnätskostnaderna.

Man kan kolla på elnätsräkningen hur mycket el man har använt genom månaderna. Mitt problem blir när i februari visar att jag har använt 64 kWh el vilket är väldigt lågt, medan i juni använde jag 83 kWh el.
Det obegripliga är att i stort använder jag nästan lika mycket el året om då min lägenhet har norrläge och gillar inte när det är mörkare på eftermiddag därför jag har belysningen på. Men nu när det var så jättevarmt, så använde jag bra mycket mindre belysning än vanligt då jag ville inte ha insekterna in i lägenheten.

Så… varför är min elanvändning visar högre nivåer mitt i sommaren än i en kall vintermånad? Och jag har ingen luftkonditionering. Öppetfönster och mörkläggning fungerar alldeles utmärkt.

9 tankar om “stil.

 1. Nä, det är ju inte direkt dyrt med el i höghus. Men värmer man med el i ett äldre hus… då kostar det massor i Finland.
  Vad ska jag säga om mannens klädval? Nån kan säkert tycka han är stilig och snygg. Speciell är han i alla fall. Men inte en man jag skulle fastna för, inte utgående från kläderna i alla fall. Sedan kan han ju ha en fin personlighet. Den vet vi inget om 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Läste att Ellevio och Vattenfall har höjt elnätsavgifterna mest. Efter att i alla år ha betalat alla räkningar så har jag lämpat över det på min man så jag ser nästan inget sånt numera. Och solcellerna sköter sig bra på taket. Men konstigt för dig med den högre förbrukningen på sommaren.

  Vad gäller bilden så är den som tagen ur en gammal film. Modig man som inte försvinner i mängden. Snyggt foto.

  Gillad av 1 person

  • Jag är tvungen att höra allt själv. Och jag vill inte heller autogiro. Många som har gas vet inte heller att de inte betalar för hur mycket gas de använder utan hur många rum de har.
   Ja, han såg ut som om han klev ut från en gammal film. Och idag såg jag en till som var filmisk. Synd att jag råkade se honom först när avståndet var bara några steg. Hade varit cool att fånga honom på bild. Han såg sportig ut. Men från förra seklet. Med trimmad mustasch och extremt välkammad hår.

   Gilla

 3. Det låter precis som hos min bror.. 🤔 Han hade Fortum sen blev det Ellevio och nu är det helt plötsligt två olika räkningar varje gång.. Varför krångla till det så förbaskat egentligen? Jag har Vattenfall och ännu så länge är det inget krångel.. Häftig foto du tagit här.. Kram!!

  Gilla

 4. Tycker om folk som har sin egen stil och struntar i vad andra tycker.
  Det var konstigt med din elräkning. Jag betalar också endast hushållsel. Värmen är en del av hyran. Får bara en räkning där jag ser båda delarna förstås. Har aldrig haft högre förbrukning den ljusa tiden än den mörka.

  Gillad av 1 person

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.