körsbär.


Jag älskar körsbär. Att plocka frukten direkt från träden är det bästa jag vet. Gärna halvmogna. Oslagbar. Men det sällan det händer tyvärr. Jag gillar inte alls att köpa de i butik. Jag har testat, men ger inte samma njutning.

I torsdags var jag på ultraljud på Sophiahemmet med mina ben. ( Jag har alltid haft Restless legs syndrome/ eller Willis-Ekbom Disease som det numera kallas för. Men det har blivit mycket värre nu och nu dessutom över hela kroppen. Inatt sov jag bara några timmar för den höll mig i gång från midnatt till fem på morgonen, och då ska detta undersökas för hitta nån lösning på det. Nu har jag fått resultatet redan och det ser i alla fall fint ut i blodomloppet eller vad man nu ser med ultraljud. Nästa anhalt blir neurologen.)

På vägen hem tog jag lugnt på grund av den 30 gradiga värmen redan kl 10 på morgonen, jag gick i gator där det var mycket skugga. Sen skulle jag gena en park, och i parken var nåt rött som jag råkade se lite över ögonhöjd. När jag kollar noggrannare, var det en körsbärsträd med mogna och halvmogna körsbär. Så klart stannade jag upp och åt så mycket jag orkade. Det var så gott. Så gott.

Och igår hittade jag ytterligare en körsbärsträd bara en stenkast ifrån mig, när jag var på väg att skicka en paket i retur.

Ska inte glömma dem och kommer att besöka träden varje år hädanefter. Juli månad ska det vara. De är väl ganska sena, eller?

10 tankar om “körsbär.

 1. Som en belöning direkt efter läkarbesöket. Vackert romantiska foton. Vi har flera körsbärsträd av olika slag men de bär dåligt med bär. De gamla i stan gav upp.

  Gillad av 1 person

  • Det är ju så synd att erat körsbärsträd inte riktigt bär. Frukten är så gott.
   På det här trädet var ju mycket frukt. Jag skulle behövt ett stege. Hahaha.

   Gilla

  • Nu vet jag vart jag ska nästa år för lite extra fräscha körsbär.
   Tyvärr finns inga botemedel mot rastlösa ben. Men man hoppas ändå för nån hjälp.
   Kram 🥰

   Gilla

 2. Usch, det känns inte roligt när du känner av det i hela kroppen. Hoppas det finns något man kan göra för att minska det.
  Det finns många sorters körsbär. Tidiga och sena sorter. Vad kul att du hittade godisträd. Jag gillar sura körsbär också som svenskarna tyvärr inte äter. Bakar gärna med dem.

  Gillad av 1 person

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.